ΑΘΛΟΣ: ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΟΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Η επιθυμία και το όνειρο της «επιστροφής στις κορυφές του Ολύμπου» ξεκίνησε να γίνεται πραγματικότητα! Ο Λεωνίδας ανέβηκε σε δύο από τις ψηλότερες ελληνικές κορυφές: στο Σκολιό (δεύτερη υψηλότερη κορυφή στα 2.911 μέτρα) και στην Σκάλα (τέταρτη σε ύψος 2.866 μέτρα) του Ολύμπου.

Πολύτιμοι αρωγοί του σ’ αυτή την προσπάθεια ο Γιώργος Μπαϊρακτάρης και η Σουζάνα Γεωργουλή, συνοδοί της Health Guardians.

Όλα ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2015 όταν η Ιωάννα Πετειναράκη, η παραγωγός της ταινίας, αποφάσισε να βοηθήσει τον Λεωνίδα, έναν punk-rock 32χρονο παραπληγικό να πραγματοποιήσει το όνειρό του, που ήταν να ανέβει και πάλι στις κορυφές του Ολύμπου.

Οι φίλοι του Λεωνίδα και πολλοί εθελοντές ήταν στο πλευρό του και τον στήριξαν με την παρουσία τους τόσο κατά την τελική ανάβαση, όσο και κατά την διάρκεια των προπονήσεων. Καθοριστικό ρόλο στο συγκεκριμένο εγχείρημα έπαιξαν η Health Guardians και το Καταφύγιο Χορτιάτη υποστηρίζοντας τον Λεωνίδα για την «Επιστροφή στις κορυφές του Ολύμπου» διαθέτοντας τεχνολογικό εξοπλισμό (αμαξίδιο off road,), τεχνογνωσία και προσωπικό συνοδείας και υγειονομική υποστήριξη καθ’ όλη την διάρκεια του εγχειρήματος. Από την προετοιμασία και τις προπονήσεις μέχρι και την τελική ανάβαση, οι άνθρωποι της Health Guardians και του Καταφυγίου Χορτιάτη πίστεψαν, συνεργάστηκαν και επέστρεψαν μαζί με τον Λεωνίδα στις κορυφές του Ολύμπου.
Η ταινία

Η ταινία, ένα μεγάλου μήκους mixed-media ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Στρατή Χατζηελενούδα, θα συνδυάσει την κλασική αφήγηση με το animaition και θα δούμε τις σκέψεις, τα όνειρα και τη δύναμη ψυχής του Λεωνίδα. Το «2917» είναι μια Ελληνοκροατική συμπαραγωγή της Real Eyes Productions και της Aning Film.

Για πρώτη φορά ανέβηκε παραπληγικό άτομο με αναπηρικό αμαξίδιο σε δύο κορυφές του βουνού των Θεών! Μέσα από την έντονη και επίπονη προσπάθεια του Λεωνίδα και όλων όσων συμμετείχαν, καταφέρθηκε το ακατόρθωτο!

e-thessalia.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ