ΜΕ ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤO ARENA

Δυνατό φιλικό τεστ ενόψει του νέου πρωταθλήματος και της παρουσίας της στα «σαλόνια» της Super Legaue έδωσε το απόγευμα της Τετάρτης στο ARENA η ΑΕΛ, όπου ενόψει και της βράβευσης για την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος που ακολούθησε, ηττήθηκε από την καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο Ξάνθη με σκορ 1-2.

Σε ένα παιχνίδι κατοχής, με δυνατά μαρκαρίσματα η ΑΕΛ παρουσιάστηκε επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, ενώ μόλις στο 2’ σουτ του Βαρέλα έσωσε ο Ζίβκοβιτς, για να ακολουθήσει 5’ λεπτά αργότερα η ανατροπή του Ντέλετιτς εντός περιοχής, με το Βαρέλα να μην αστοχεί από τα 11 βήματα ανοίγοντας το σκορ για τους «βυσσινί».

Φουριόζα η ΑΕΛ επεδίωξε να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 20ο λεπτό, όταν μετά από αντεπίθεση και κούρσα του Βαρέλα εκείνος βρήκε το Ντέλετιτς, με τη μπάλα να καταλήγει στον Ουρτάδο που έκανε το σουτ πάνω από τα δοκάρια της Ξάνθης, ενώ 2’ λεπτά αργότερα γκολ του Ντέλετιτς ακυρώθηκε σωστά ως οφ σάιντ.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο παιχνίδι με τη συμπλήρωση του ημιώρου, με την προβολή του Ορφανίδη να μπλοκάρεται εύκολα από τον Ντεγκρά στο 33’, και την ΑΕΛ να βρίσκει απάντηση στο αμέσως επόμενο λεπτό όταν από «στημένο» του ορεξάτου Ντέλετιτς ο προωθημένος Γιοβάνοβιτς έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Το ημίχρονο έκλεισε με 2 προσπάθειες της ΑΕΛ που δεν βρήκαν στόχο, όταν λίγο νωρίτερα φιλόδοξη επίθεση των «βυσσινί» ξεσήκωσε την εξέδρα, καθώς στο 37ο λεπτό ο Ναζλίδης έκλεψε τη μπάλα από τους παίκτες της Ξάνθης και προσπάθησε να “κρεμάσει” τον αντίπαλο πορτιέρο, το σουτ όμως που επιχείρησε κατέληξε απελπιστικά άουτ.

Με πολλές αλλαγές, μια γυριστή κεφαλιά του Καπού που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Ξάνθης και νέο ακυρωθέν τέρμα ως οφ σάιντ, από το Μαρουκάκη, ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο του φιλικού, με τους φιλοξενούμενους να εμφανίζονται καλύτεροι στην επανάληψη και να φτάνουν στην ισοφάριση με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νιέτο, που στο 65ο λεπτό έγραψε το 1-1 για την ακριτική ομάδα, καθώς στο 64′ ο διαιτητής είδε ανατροπή του Ράνου από τον Σουλιώτη, ενώ μοιραίος στάθηκε λίγο νωρίτερα για την ΑΕΛ ο Μαρουκάκης, καθώς το σουτ που έπιασε έφυγε μόλις άουτ στο 61’.

Οι Ξανθιώτες πέτυχαν την ολική ανατροπή με κεφαλιά του Γιουνές στο 76’, ενώ θα μπορούσαν να σκοράρουν και τρίτο τέρμα στο 85’ όταν η κεφαλιά του Λισγαρά τράνταξε το δοκάρι της ΑΕΛ!

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης η δοκιμή στο φιλικό του Ματσιλελέ Σονό, που τις τελευταίες μέρες  προπονείται με τους «βυσσινί». Ο 24χρονος είναι Νοτιοαφρικανός και αγωνιζόταν στη χώρα του με την Jomo Cosmos, στη θέση του δεξιού μεσοεπιθετικού.

ΑΕΛ (Αναστασιάδης): Ντεγκρά (46′ Καβουσάκης), Γιοβάνοβιτς (46′ Σουλιώτης), Φάρκας, Γκόλιας (46′ Αναστασόπουλος), Ναβάρο (46′ Ρέντζας), Κοντόρ (46′ Μονιάκης), Φατιόν (46′ Λαμπρόπουλος), Ουρτάδο (46′ Αναστασόπουλος), Βαρέλα (46′ Μασούρας), Ντέλετιτς (46′ Mατσιλελέ), Ναζλίδης (46′ Μαρουκάκης).

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: LARISSASPORTNEWS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ