ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΕΝΙΣ  ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΑΜΑΞΙΔΙΑ

 

Για πρώτη φορά η Λάρισα υποδέχεται την διοργάνωση του Διεθνούς Τουρνουά Τένις «Olympus Open 2016» σε αναπηρικά αμαξίδια, που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 4 Σεπτεμβρίου στο Larissa Sports Center. Στο διεθνές τουρνουά αναμένεται να συμμετάσχουν κορυφαίοι αθλητές σε αμαξίδιο από όλο τον κόσμο.

Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του αντιπεριφερειάρχη Θανάση Παιδή, με το μέλος της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων και αθλητή κ. Κώστα Βαζούρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Η Περιφέρειας Θεσσαλίας αποδέχθηκε το αίτημα των διοργανωτών και στηρίζει την διοργάνωση, έχοντας παράλληλα προγραμματίσει ξεναγήσεις σε μνημεία και χώρους πολιτισμού στη Θεσσαλία για τους ξένους αθλητές, που θα συμμετέχουν. Με τους αγώνες αυτούς στέλνουμε το μήνυμα ότι δικαίωμα στη ζωή και τον αθλητισμό έχουν και τα άτομα με αναπηρία»

Στο τουρνουά θα λάβουν μέρος 16 άνδρες και 8 γυναίκες, οι οποίοι θα κοινωνήσουν το άθλημα στο κοινό της Λάρισας.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να μάθουν όλοι οι πολίτες ότι η αναπηρία δεν σημαίνει ανικανότητα.

Την διοργάνωση στηρίζουν ακόμα ο Δήμος Λαρισαίων, το Επιμελητήριο Λάρισας, η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ