ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΡΧΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Μ. ΡΙΖΟΥ

Δείτε τι αναφέρει στην επιστολή του ο δημοτικός σύμβουλος

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε σήμερα η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας στο δ.σ. Μάριου Ρίζου, η οποία συνοδεύτηκε με σκληρή κριτική και σοβαρές αιχμές τόσο για τη λειτουργία της ομάδας αλλά και του δημοτικού συμβουλίου, όσο και για τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων από τη δημοτική αρχή του Π. Σαρχώση.

Αναμφισβήτητα η ανεξαρτητοποίηση που έρχεται μέσα στον Αύγουστο και μάλιστα λίγα 24ωρα πριν τον δεκαπενταύγουστο προκαλεί σοβαρούς τριγμούς στην παράταξη και αναδεικνύει σοβαρά ζητήματα λειτουργίας της ενώ δημιουργεί και πολλά ερωτήματα αν αναλογιστεί κανείς ότι αφορά πρόσωπο που είναι επικεφαλής της οργάνωσης Αμπελώνα του ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα που στήριξε προεκλογικά τον συνδυασμό του κ. Σαρχώση.

Ενδεικτικό του προβληματισμού που υπάρχει στους κόλπους της παράταξης είναι η άρον – άρον σύγκλιση της δημοτικής ομάδας σήμερα με στόχο να εκτιμηθεί η διαμορφωθείσα κατάστασης και να αποφασιστούν οι περαιτέρω χειρισμοί του προβλήματος.

Η επιστολή

Εν τω μεταξύ αναλυτικά η επιστολή παραίτησης του Μάριου Ρίζου έχει ως εξής:

“Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 του νόμου 3852/2010 καταθέτω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη Δημοτική Παράταξη «Συν — πολιτεία: στροφή στον πολίτη» του Δήμου Τυρνάβου.

Όλο το διάστημα, από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα, έκανα υπομονή, ευελπιστώντας να αλλάξουν τα κακώς κείμενα εντός της Δημοτικής Ομάδας. Δυστυχώς, όχι μόνο δεν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο, αλλά ο στενός ηγετικός πυρήνας της δημοτικής πλειοψηφίας, λειτουργώντας αδιαφανώς ως ένα ιδιότυπο κλειστό διευθυντήριο, πολλές φορές παρέκκλινε της φιλοσοφίας και των αρχών μου.

Η συνείδησή μου και η ιδεολογία μου δεν ταυτίζονται πλέον με τον τρόπο προσέγγισης και επίλυσης των διαφόρων σοβαρών προβλημάτων του τόπου από την Δημοτική Αρχή του κ. Σαρχώση.

Τη στιγμή που συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι απαξιώνονται και καλούνται απλά, ως διακοσμητικά στοιχεία, να επικυρώνουν με την ψήφο τους ειλημμένες αποφάσεις στυγνής διαχειριστικής αντίληψης και εξυπηρέτησης μικροσυμφερόντων, το ήθος και η πολιτική μου συνείδηση επιβάλλουν την αποστασιοποίησή μου από την προαναφερόμενη Δημοτική Παράταξη.

Παράλληλα, όμως, καθίσταται φανερή και η υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ενώ το ανώτατο αυτό όργανο λήψης αποφάσεων θα έπρεπε να αποτελεί χώρο διαλόγου και σύνθεσης απόψεων για τα μείζονος σημασίας ζητήματα του Δήμου, στην πράξη λειτουργεί μόνο διεκπεραιωτικά, απαξιώνοντας την ασκούμενη κριτική, ακόμα και την καλοπροαίρετη, καθώς και την κατάθεση αξιόλογων προτάσεων από δημοτικούς συμβούλους, πολίτες, κ.λπ.

Κάνω σαφές, λοιπόν, ότι από τη θέση του ανεξαρτήτου δημοτικού συμβούλου θα συνεχίσω να εκφράζω δημόσια τους συλλογισμούς μου, να στηρίζω ιδέες και πράξεις προς τη σωστή κατεύθυνση, να ασκώ καλοπροαίρετη κριτική και να προσπαθώ για το καλό του Δήμου και τα συμφέροντα των πολιτών.

Αυτό το οφείλω σε όλους τους συνδημότες. Εξάλλου, σε αυτούς λογοδοτώ, για να μπορώ να τους κοιτάζω στα μάτια με καθαρή καρδιά. Κάποιες αξίες, όπως είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ο σεβασμός της προσωπικότητας των άλλων, αποτελούν για μένα σύμβολα αδιαπραγμάτευτα, που δεν μπορούν να θυσιαστούν στο βωμό μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ