ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ «ΞΕΝΩΝΑ ΡΑΨΑΝΗΣ»

Afisa 01

Εικαστικά εργαστήρια, θεατρικό παιχνίδι, κατασκευές και κουκλοθέατρο περιλαμβάνει το πρόγραμμα των δράσεων για παιδιά, που διοργανώνει ο «Ξενώνας Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ.  για τους μικρούς του επισκέπτες. Οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης, προσφέρονται δωρεάν.

Το πρόγραμμα αναλυτικά

Τετάρτη 10 Αυγούστου  – ώρα: 19.00-20.30

Εργαστήρι ζωγραφικής – Εικαστικές σημαίες

Σχεδιάζουμε, κόβουμε και ζωγραφίζουμε τις δικές μας μικρές εικαστικές σημαίες, για να τις χαρίσουμε, να στολίσουμε το δωμάτιο ή το πάρτι των γενεθλίων μας. Γράφουμε ευχές και μηνύματα και τις κρεμάμε ψηλά για να τις δουν όλοι.

Σάββατο 13 Αυγούστου – ώρα: 19.00-20.30

Μια πόλη από χαρτί

Με ανακυκλώσιμα υλικά, κουτιά, χρωματιστά χαρτιά και μαρκαδόρους φτιάχνουμε και στήνουμε μια μεγάλη χάρτινη πόλη. Δίνουμε όνομα στην πόλη μας και στους κατοίκους της και διηγούμαστε την ιστορία τους. Τα παιδιά που θα συμμετέχουν καλούνται να φέρουν τα δικά τους μεγάλα χάρτινα κουτιά από γάλα ή χυμούς για να φτιάξουν τα δικά τους σπίτια.

Τρίτη 16 Αυγούστου – ώρα: 19.30-21.00

Ένα βότσαλο μου θυμίζει το καλοκαίρι

Ζωγραφική σε βότσαλα και πέτρες της θάλασσας για παιδιά 8-13 ετών. Τα παιδιά που θα συμμετέχουν καλούνται να φέρουν τα δικά τους βότσαλα για να τα στολίσουν με χρώματα.

Τετάρτη 17 Αυγούστου – ώρα: 19.00-20.30

Εργαστήρι για παιδιά με θέμα «Θαλασσινές ιστορίες»

Αφήγηση ιστορίας με θέμα τη θάλασσα, δραματοποίηση και θεατρικό παιχνίδι, με πανιά και μουσική. Ολοκλήρωση με ζωγραφική με θέμα τον αγαπημένο μου θαλασσινό ήρωα. Εισηγήτρια: Μαρία Παπουτσή

Σάββατο 20 Αυγούστου – ώρα: 18.30-20.30

Εργαστήρι κούκλας, αφήγησης και δραματοποίησης με τίτλο «Που πάει ένα μπαλόνι, όταν φεύγει από το χέρι σου;»

Ανοίγουμε τα βιβλία μας, φουσκώνουμε τα μπαλόνια μας και ταξιδεύουμε μαζί με τη Μελίτα, την ηρωίδα του βιβλίου, ως το άγνωστο Μπαλάι , όπου ο χρόνος σταματάει κι ο αέρας δεν φυσάει. Επιτόπια θεατρική παράσταση με συμμετοχή των παιδιών, τραγούδια, μουσική και κατασκευή κούκλας από μπαλόνι.

Εισηγήτρια: Φωτεινή Καλούδη

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ