ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ «ΛΕΡΟΣ, ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ»

Στον κήπο του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Λέρου «Η ΑΡΤΕΜΗ» και σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας, πραγματοποιήθηκε η 1η παρουσίαση του 1ου βιβλίου του Λαρισαίου καθηγητή, Αργύρη Γιουρούκη.

Λέρος Λέρος Ποίηση 92Το βιβλίο παρουσιάστηκε στο νέο χώρο του Συλλόγου, ένα μικρό, θερινό κινηματοθέατρο, υπό το φως των αστεριών και με θέα, το κάστρο της Λέρου. Το κατάλληλα διαμορφωμένο, λιτό  σκηνικό και το λιγοστό φως, συμπλήρωσαν τις απλές απαγγελίες των ποιημάτων.

Μια ομάδα απαγγελίας αποτελούμενη από τους : Κατερίνα Νταλλαρή, Μαριάντζελα Κονδυλάκη, Ναταλία Νταλλαρή, Ειρήνη Σουρμελάκη, Μαρία Καρυωτάκη και Λευτέρη Διαμαντάρα, παρουσίασε στο κοινό της Λέρου και τα μέλη του Συλλόγου ΑΡΤΕΜΗ, 20 ποιήματα από τη συλλογή, ενώ η Αγγελική Καραγγέλου έπαιξε στο πιάνο, 3 μουσικά κομμάτια Ελλήνων συνθετών.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου «ΑΡΤΕΜΙΣ», Αντώνης Νταλλαρής τονίζοντας τη σημασία της έκδοσης αυτού του βιβλίου, αφού οι εκδόσεις βιβλίων της Λέρου είναι μετρημένες. Στο τέλος της παρουσίασης, το λόγο πήρε ο συγγραφέας, Δημήτρης Κωστόπουλος, για να εκφράσει αυθόρμητα, τα θετικά του συναισθήματα, που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της εκδήλωσης και να προτρέψει το δημιουργό, να συνεχίσει να γράφει ποίηση. Ήταν μια καλοκαιριάτικη, ποιητική βραδιά, στο ακριτικό νησί της Λέρου.

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ