ΤΟ ΜΠΟΥΡΓΚΙΝΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΝΝΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΙΧΝΕΙ «ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ»

Ο Δήμαρχος των Καννών, David Lisnard, ανακοίνωσε οτι το μπουργίνι, ένα ειδικό μουσουλμανικό μαγιό που καλύπτει ολόκληρο το σώμα, πρέπει να απαγορευτεί στις παραλίες της πόλης.

“Η πρόσβαση σε παραλίες και για κολύμπι απαγορεύεται σε όποιον δεν έχει ένδυση κολύμβησης, η οποία σέβεται τα έθιμα του κοσμικού κράτους.”

Μαγιό που επιδεικνύει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, όταν η Γαλλία και τόποι λατρείας είναι σήμερα στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων, δύναται να δημιουργήσει κινδύνους διατάραξης της δημόσιας τάξης (συμπλοκές κλπ), τους οποίους είναι απαραίτητο να προλάβουμε”, πρόσθεσε.

Το διάταγμα υπογράφηκε αρχικά στις 28 Ιουλίου, και αναμένεται να παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 31 Αυγούστου, ανέφεραν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Όσες εμφανιστούν φορώντας μπουργκίνι στην παραλία πρώτα θα τους ζητηθεί προφορικά να αλλάξουν το μαγιό τους ή να φύγουν. Αν αρνηθούν να συμμορφωθούν, θα πρέπει να τους επιβληθεί πρόστιμο € 38.

Ο επικεφαλής των δημοτικών υπηρεσιών, Thierry Migoule, δήλωσε ότι η απόφαση δεν απαγορεύει “τη χρήση θρησκευτικών συμβόλων στην παραλία” εντελώς, αλλά μόνο “τα επιδεικτικά ρούχα που υποδηλώνουν υποταγή σε τρομοκρατικά κινήματα τα οποία βρίσκονται σε πόλεμο μαζί μας.”

Ο Migoule σημειώνει ότι δεν εμφανίστηκε κανείς φορώντας μπουργκίνι σε οποιαδήποτε παραλία των Καννών, απο τη στιγμή που υπεγράφη η απόφαση.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ