ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΕΤΑ ΑΠΟ ΥΦΑΣΜΑ ΣΤΟΝ «ΞΕΝΩΝΑ ΡΑΨΑΝΗΣ»

Ένα δημιουργικό απόγευμα πέρασαν οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο κατασκευής διακοσμητικού στεφανιού με στοιχεία της θάλασσας την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016, στον «Ξενώνα Ραψάνης».

Με την καθοδήγηση της ανθοδέτριας-διακοσμήτριας Ντέμης Ντίνα, τα στεφάνια ντύθηκαν με όμορφα υφάσματα, δέθηκαν με σπάγκους, κορδέλες και πολύχρωμα διακοσμητικά και στολίστηκαν με κοχύλια, θαλασσόξυλα και μεγάλες δόσεις φαντασίας.

Το σεμινάριο εγκαινίασε τον κύκλο των δημιουργικών εργαστηρίων που διοργανώνει ο «Ξενώνας Ραψάνης», του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης και με τον Μορφωτικό Σύλλογο Ραψάνης.

ΜΠΟΥΚΕΤΑ ΑΠΟ ΥΦΑΣΜΑ

LOYLOYDΜε την εκμάθηση δημιουργίας διακοσμητικών λουλουδιών από ύφασμα συνεχίστηκαν τα σεμινάρια χειροτεχνίας και κατασκευής διακοσμητικών αντικειμένων.

Ακολουθώντας τις υποδείξεις της εισηγήτριας, Καίτης Βολιώτη, οι συμμετέχουσες έκοψαν, έραψαν, διακόσμησαν όμορφες φλοράλ συνθέσεις από κομμάτια ύφασμα και ενημερώθηκαν για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις δημιουργίες τους για να κατασκευάσουν και να στολίσουν χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα.

Ο κύκλος των σεμιναρίων πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του παντοπωλείου Ν. Ζαμπρακούκου – Κεντρική πλατεία Ραψάνης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ