ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«Αυτήν τη στιγμή δεν πραγματοποιούνται επαναπροωθήσεις μεταναστών σύμφωνα με το Δουβλίνο ΙΙΙ από τη Γερμανία προς την Ελλάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών Γιοχάνες Ντίμροτ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ελληνικά δημοσιεύματα περί σχεδιαζόμενης επαναπροώθησης 3.000 ατόμων από τη Γερμανία προς την Ελλάδα και ειδικά την Κρήτη.

«Δεν μπορώ να πω κάτι για αυτό εκτός από το ότι γνωρίζετε τις ισχύουσες αποφάσεις. Λόγω των οδηγιών, ειδικά του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, αυτήν τη στιγμή εξαιτίας των συστημικών, ας πούμε ανεπαρκειών, στο ελληνικό σύστημα ασύλου, δεν πραγματοποιούνται επαναπροωθήσεις σύμφωνα με το Δουβλίνο ΙΙΙ προς την Ελλάδα. Αυτό το μέτρο έχει αποφασιστεί για άλλη μια φορά και έχει παραταθεί», δήλωσε ο κ. Ντίμροτ και πρόσθεσε ότι δεν έχει ακόμη επιτευχθεί μια κατάσταση η οποία να επιτρέπει και πάλι νομικά την επαναπροώθηση.

«Παρά τις τρέχουσες εργασίες αξιολόγησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τις οποίες παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά με την ελπίδα ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να διορθωθεί το σύστημα στην Ελλάδα και οι συνθήκες να φθάσουν ένα μέτρο και ένα επίπεδο ώστε μια επαναπροώθηση να είναι δυνατή και πάλι νομικά, αυτή η κατάσταση προφανώς δεν έχει ακόμη επιτευχθεί. Η κατάσταση είναι όπως σας την περιέγραψα», επισήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

thetoc.gr

Αργότερα, ίσως…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ