ΤΟΥΡΚΙΑ: ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ 44 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας λέει ότι η αστυνομία έχει ξεκινήσει ταυτόχρονες εφόδους σε 44 επιχειρήσεις που είναι ύποπτες για την παροχή οικονομικής στήριξης στο μουσουλμάνο κληρικό Fethullah Gulen, που κατοικεί στις ΗΠΑ, και τον οποίο η Τουρκία κατηγορεί οτι βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου.  Ισχυρισμό, που ο ίδιος ο Gulen αρνείται.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, λέει οτι οι επιδρομές της Τρίτης στις συνοικίες της Κωνσταντινούπολης, Umraniye και Uskudar, έγιναν μετά από εντάλματα που εξέδωσαν οι αρχές για την κράτηση 120 στελεχών εταιρειών, στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με την απόπειρα πραξικοπήματος. Το πρακτορείο ειδήσεων δεν αναφέρει τα ονόματα των εταιρειών.

Αυτή τη στιγμή στην Τουρκία, περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι βρίσκονται υπό κράτηση για ανάκριση, ενώ δεκάδες χιλιάδες άλλοι έχουν απολυθεί από θέσεις του δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων δικαστικών, εκπαιδευτικών, ιατρών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων και μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ