ΡΙΟ 2016: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ «ΠΟΛΛΩΝ ΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΤΡΟΦΗΣ»

Χιλιάδες εθελοντές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο έχουν προφανώς παραιτηθεί μετά από πολλές ώρες εργασίας και χωρίς να τους δίνεται αρκετό φαγητό.

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο προσφέρθηκαν να εργαστούν δωρεάν στους Αγώνες, βοηθώντας από διάφορες θέσεις, όπως σοφέρ αθλητών, ταξιθετών και να βοηθούν τους συμμετέχοντες να βρίσκουν το δρόμο τους προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Περίπου το 30% αυτών των βοηθών, όμως, δεν εμφανίζονται στις βάρδιες τους, σύμφωνα με το CBC News.

«Πολλοί εθελοντές αναγκάστηκαν να παραιτηθούν, επειδή έπρεπε να εργάζονται δύο εβδομάδες συνεχώς, με χαοτικά χρονοδιαγράμματα,” είπε ο Luis Moreira, πρώην εθελοντής που βοηθούσε στην έκδοση εισιτηρίων.

“Πολλοί άνθρωποι παραιτήθηκαν εξαιτίας του φαγητού. Τους έβαζαν να εργάζονται οκτώ, εννέα ώρες και μόνο με ένα ελαφρύ σνακ. ”

Ο κ Moreira είπε ότι εγκατέλειψε την εργασία του ως εθελοντής αυτή την εβδομάδα, εξαιτίας της αδιαφορίας των διοργανωτών «για τη ζωή και την ευημερία των ανθρώπων”.

Ένας άλλος εθελοντής, ο 23χρονος Aisha Marcelina, ο οποίος οδηγεί τους αθλητές από και προς το Ολυμπιακό Χωριό, είπε οτι οι εθελοντές συχνά κάνουν υπερωρίες.

“Μας ζητούν να έρθουμε να εργαστούμε πολύ νωρίς και στη συνέχεια, όταν έρθει η ώρα να πάμε στο σπίτι μας, μας κρατούν παραπάνω» λέει.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εθελοντές είναι τα πιο πρόσφατα σε μια σειρά από ζητήματα που έχουν προκύψει στη φετινή Ολυμπιάδα, η οποία έχει ήδη επισκιαστεί από τον ιό Ζήκα, τη ρύπανση των υδάτων στο μολυσμένο Guanabara Bay και τις διαμαρτυρίες των Βραζιλιάνων για το κόστος των αγώνων.

Οι διοργανωτές, ωστόσο, αρνήθηκαν ότι η μείωση του αριθμού των εθελοντών είναι θέμα.

“Ο αριθμός των εθελοντών μας επιτρέπει να λειτουργούμε άνετα, και το ότι ορισμένοι εθελοντές δεν εμφανίζονται είχε υπολογιστεί στα σχέδια μας,” είπαν οι διοργανωτές στην Daily News.

Ο εκπρόσωπος του Ρίο 2016, Mario Andrada, είπε στο CBC ότι προσπαθούν να διορθώσουν τα προβλήματα που κάποιοι από τους εθελοντές δήλωσαν ότι έχουν βιώσει.

Με πληροφορίες από independent.co.uk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ