ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΛΙΠΑΣΜΑ ΣΕ ΧΑΣΙΣΟΦΥΤΕΙΑ ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ!!!

Εντοπίστηκαν στη Ραψάνη του δήμου Τεμπών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, δύο οργανωμένες καλλιεργούμενες φυτείες κάνναβης μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο αγροτικής περιοχής.

Παράλληλα συνελήφθησαν, χθες (17-08-2016) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της ίδιας Υπηρεσίας, ένας 26χρονος, υπήκοος Αλβανίας και ένας 55χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της καλλιέργειας και κατοχής κάνναβης, καθώς και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, χθες το μεσημέρι οι αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας εντόπισαν τον αλλοδαπό να προσέρχεται πεζός στο χώρο των φυτειών και τον ακινητοποίησαν κατά το χρόνο που πραγματοποιούσε καλλιεργητικές πράξεις.

Στην κατοχή του υπηκόου Αλβανίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία σακούλα με λίπασμα, βάρους (5.010) γραμμαρίων, μέσα στην οποία υπήρχε ένα φλιτζάνι – δοσομετρητής, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον, συνολικά στο χώρο των δύο φυτειών βρέθηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (66) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,7) έως (2,9) μέτρα, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη τρία τεμάχια λάστιχου ποτίσματος, πλαστικές φιάλες και πλαστικός σωλήνας.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι ο αλλοδαπός παρέμενε παράνομα στη χώρα, διέμενε παράτυπα σε οικία, ιδιοκτησίας 78χρονης ημεδαπής που αναζητείται, ενώ απασχολούνταν σε επιπλοποιείο του 55χρονου που συνελήφθη.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην παραπάνω οικία, καθώς και σε οικία του 55χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των (131.000) ευρώ στην οικία του 55χρονου, για το οποίο ερευνάται το νόμιμο της κατοχής του,
  • το χρηματικό ποσό των (135) ευρώ στην οικία όπου διέμενε ο αλλοδαπός και
  • (35) ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ