ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ

Μία χορευτική «Συνύπαρξη Λαών και πολιτισμών στη Θεσσαλική γη» διοργανώνουν σύλλογοι του νομού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και τους Δήμους Λαρισαίων – Κιλελέρ -Τεμπών από την Τρίτη 30 Αυγούστου ως την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016.

συναντ3Πρόκειται για μία χορευτική συνάντηση του Ελληνικού με τον Ουγγρικό και Ρουμάνικο πολιτισμό, καθώς στο πλαίσιο αυτής, θα φιλοξενηθούν στην περιοχή η χορευτική ομάδα «Bokreta Muveszeti Iskola» από το Zemplen Satoraljaujhely της Ουγγαρίας καθώς και η χορευτική ομάδα «Folklore Ensable Cununa» από τη Bistrita της Ρουμανίας.

Το κοινό της Λάρισας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Θεσσαλίας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χορούς και τραγούδια από τις χορευτικές ομάδες των Πολιτιστικών συλλόγων αλλά και των φιλοξενούμενων που προαναφέρθηκαν, οι οποίες θα αποτελέσουν εκφραστές της ελληνικής, της ουγγρικής και της ρουμάνικης παράδοσης.

Κατ’αυτό τον τρόπο, θα δοθεί στο κοινό η δυνατότητα να εμπλουτίσει τις πολιτισμικές και ιστορικές γνώσεις του, αλλά και να συνειδητοποιήσει τη σημασία που έχει η παράδοση κάθε λαού μέσα στο χρόνο, τη διαφορετικότητα του καθενός και τις ομοιότητες που μπορεί να παρουσιάζουν μεταξύ τους.

Οι εμφανίσεις των χορευτικών θα γίνουν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Τρίτη 30/08 Πλατεία Αβέρωφ Ώρα Έναρξης: 21:00

Τετάρτη 31/08 Πλατεία Χάλκης Ώρα Έναρξης: 21:00

Πέμπτη 01/09 Πλατεία Πυργετού Ώρα Έναρξης: 21:00

Παρασκευή 02/09 Πλατεία Γλαύκης Ορα Έναρξης: 21:00

Σάββατο 03/09 Μύλοι Συκουρίου Ώρα Έναρξης: 21:00

Κυριακή 04/09 Πλατεία Φιλιππούπολης Ώρα Έναρξης: 21:00

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ