ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Ιδιαίτερα άστατος καιρός αναμένεται να επικρατήσει στη χώρα από την Τρίτη 23/08/0216 έως και την Πέμπτη 25/08/2016 με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ριπαίους ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη αλλά αισθητή πτώση, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται βροχοπτώσεις. Πιο αναλυτικά:

  • Την Τρίτη 23/08/2016 οι βροχές και οι καταιγίδες που θα εκδηλώνονται στη Βόρεια Ελλάδα σταδιακά θα επεκταθούν στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, ενώ από το βράδυ θα επηρεάσουν το Βορειοδυτικό Αιγαίο και τις Βόρειες Σποράδες. Βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους (πιθανόν παροδικά ισχυρές) θα εκδηλωθούν και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
  • Το διήμερο Τετάρτη 24/08/2016 και Πέμπτη 25/08/2016 τα έντονα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στην Κεντρική Ελλάδα (Θεσσαλία και Κεντρική Στερεά) και στην Πελοπόννησο, αλλά κατά περιόδους θα επηρεάζουν περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, νησιωτικά τμήματα του Ιονίου, την Εύβοια και τις Σποράδες.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία στην πόλη της Θεσσαλονίκης καταιγίδες θα εκδηλωθούν τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη. Στο νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι κατά κανόνα λιγότερα και να εντοπίζονται κυρίως στα δυτικά και βόρεια ορεινά, αλλά οι πιθανότητες για παροδική γενίκευση των φαινομένων είναι αρκετές.

meteo.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ