ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Π.τ.Δ. Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 212 χρόνια, από την αυτοθυσία των Σουλιωτών στην Ιερά Μονή Σέλτσου, στις πηγές της ορεινής Άρτας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε μήνυμα για την προάσπιση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας κατά την τελετή ανακηρύξεώς του ως επιτίμου δημότη του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκαν στη Μονή Σέλτσου ο Μητροπολίτης Αρταίων Ιγνάτιος, η κυβερνητική εκπρόσωπος κα.Όλγα Γεροβασίλη, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο βουλευτής ΑΝΕΛ ν.Λάρισας κ.Βασίλης Κόκκαλης, ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ στον νομό Άρτας κ.Γιάννης Καγκάνης καθώς και στελέχη των ΑΝΕΛ από την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

Η Ιερά Μονή Σέλτσου αποτελεί τόπο θυσίας και μαρτυρίου των Σουλιωτών, έναν άγνωστο Ζάλλογο, όπου -σύμφωνα με ιστορικούς- χάθηκαν 3 γενιές Μποτσαραίων. Κάθε χρόνο, στις 23 Αυγούστου ημέρα εορτασμού της Mονής που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις μνήμης για το ολοκαύτωμα των Σουλιωτών, το διήμερο 23 και 24 Απριλίου του 1804. Η Μονή Σέλτσου, στέκει ως ακλόνητος μάρτυρας της ιστορίας, στο χείλος του βαράθρου Νεγκόζι, ανάμεσα στα Άγραφα και τα Φρούσια όρη, στον ορεινό δήμο Γ. Καραϊσκάκη, στην Άρτα.

Σε σχετική δήλωση του, μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κ. Κόκκαλης δήλωσε:

“Από αυτό το ιστορικό μέρος ο ελληνισμός στέλνει μηνύματα αγώνα, ενότητας και αλληλεγγύης. Τιμούμε την ιστορική μνήμη, αγωνιζόμαστε καθημερινά για το μέλλον των παιδιών μας”.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ