18ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ 19ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΕΚΛΕΨΑΝ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΑΠΟΣΠΩΝΤΑΣ 40.000 € ΠΕΡΙΠΟΥ

Εξιχνιάσθηκαν, έπειτα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, 15 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες στην πόλη των Τρικάλων και την ευρύτερη περιοχή.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 18 και 19 ετών, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη δύο 16χρονων ημεδαπών συνεργών τους, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, την (22-08-2016) το πρωί, ο 18χρονος μαζί με τον 19χρονο, διέρρηξαν οικία 70χρονης ημεδαπής στα Τρίκαλα, εισήλθαν στο εσωτερικό της και αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ.

Από την κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της κλοπής και έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις εντοπίστηκαν χθες το βράδυ στα Τρίκαλα και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας.

Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί μαζί με ακόμη δύο ανήλικους ημεδαπούς, καθώς και άγνωστο αριθμό συνεργών τους είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την τέλεση κλοπών, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση.

Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από (16-03-2016) έως (14-08-2016) διέπραξαν ακόμη (14) κλοπές – διαρρήξεις οικιών στα Τρίκαλα και την ευρύτερη περιοχή.

Το συνολικό όφελός που αποκόμισαν από την εγκληματική δραστηριότητά τους εκτιμάται ότι ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 38.550 ευρώ.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη τεσσάρων ημεδαπών, γονέων των ανηλίκων, για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ