ΦΟΥΛΑΡΕΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΔΕΘ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σειρά πρωτοβουλιών ενόψει της ΔΕΘ, της νέας επίθεσης σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και της γιγάντωσης της ανεργίας, αναμένεται να πάρει μέσα στο επόμενο διάστημα η διοίκηση του ΕΚΛ στην προσπάθειά της να συμβάλει στην ενδυνάμωση του λαϊκού αγωνιστικού κινήματος.

Οπως τονίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου των μελών της διοίκησης, το ΕΚΛ καλεί καλεί τα Δ.Σ των εργατικών σωματείων από όλη την Θεσσαλία, μαζί και τα Δ.Σ των Ομοσπονδιών των Αγροτικών Συλλόγων και των ΟΕΒΕ, σε σύσκεψη την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016, στις 7 μ.μ, στην αίθουσα συνελεύσεών του, με θέμα: «Πλαίσιο αιτημάτων και οργάνωση της πάλης ενάντια στην ανεργία και για την προστασία του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος». Στόχος είναι η σύσκεψη να γίνει αφετηρία για μια ένταση της δράσης από κάθε σωματείο, σε κάθε κλάδο, χώρο δουλειάς, συνοικία, διεκδικώντας μέτρα κατά της ανεργίας και μέτρα προστασίας του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος, που θα κορυφωθεί με πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στη Λάρισα, στις αρχές Νοέμβρη.

Σ’ αυτό το διάστημα το ΕΚΝΛ και τα σωματεία του θα κάνουν παρεμβάσεις στον ΟΑΕΔ, σε άλλες υπηρεσίες για τα προβλήματα των ανέργων, για τους απλήρωτους σε επιχειρήσεις, παρεμβάσεις ενάντια στην ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων και την μείωση μισθών.

Στο πλαίσιο της ταξικής αλληλεγγύης και στήριξης των ανέργων, το ΕΚΝΛ θα λειτουργήσει για 5η συνεχή χρονιά τα δωρεάν μαθήματα σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, παιδιά ανέργων και καλεί γι’ αυτό τα Δ.Σ των σωματείων του να δηλώσουν παιδιά ανέργων μελών τους, με στόχο από 1 Οκτώβρη, να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, το ΕΚΝΛ, καλεί σε μαζική συμμετοχή εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, με δωρεάν λεωφορεία που θα αναχωρήσουν στις 2.30 μ.μ, μπροστά στο Τεχνικό Επιμελητήριο (χώρος Λαϊκής της Τετάρτης), δηλώνοντας συμμετοχή στο ΕΚΝΛ και στα σωματεία. Απευθύνουμε επίσης κάλεσμα να συμμετέχουν μαζί μας και οι αγρότες που ήταν στο μπλόκο της Νίκαιας και συσπειρώθηκαν στην Πανελλαδική Σ.Ε των μπλόκων.

Οπως τονίστηκε στη συνέντευξη “το ΕΚΝΛ, μαζί με άλλα 14 Ε.Κ και 7 Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, βλέποντας την υπονομευτική στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και πολλών Ομοσπονδιών, πήρε την πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου πάλης που στάλθηκε σε όλα σχεδόν τα σωματεία πανελλαδικά, προκειμένου να ξεκινήσει η προετοιμασία σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, για τη μάχη των ΣΣΕ. Ήδη πολλά σωματεία, αλλά και Ε.Κ, Ομοσπονδίες το έχουν συζητήσει και το αποδέχθηκαν, ξεκίνησαν την ενημέρωση των εργαζομένων, με σκοπό να ετοιμαστούν κινητοποιήσεις για την κατάργηση του αντεργατικού νομικού πλαισίου, την αποκατάσταση των απωλειών, με επαναφορά των ΣΣΕ, του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και των κλαδικών μισθών στα επίπεδα του 2009”.

“Όσο κι αν είναι δύσκολη η κατάσταση, πολλά μπορούν να γίνουν, αν αποφασίσουν οι εργαζόμενοι να δείξουν την δύναμή τους. Η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στον οργανωμένο ταξικό αγώνα, για την υπεράσπιση του δίκιου μας. Να συγκρουστούμε με αυτούς που μας στερούν το δικαίωμα στη δουλειά, που τσακίζουν τους μισθούς και τις συντάξεις, τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, την αξιοπρεπή ζωή”, σημείωσαν χαρακτηριστικά τα μέλη της διοίκησης του ΕΚΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ