ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΤΟ ΨΕΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ – ΕΝΑ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών, κ.κ. Γιώργο Κατρούγκαλο και Παναγιώτη Κουρουμπλή, κατέθεσε με συναδέλφους του, – με πρώτο υπογράφοντα τον Τομεάρχη Εργασίας, κ. Βασίλη Οικονόμου -, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας,

με θέμα “Τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς”.

Οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την ερώτησή τους επισημαίνουν πως «ένα στα τέσσερα παιδιά, φέτος αποκλείστηκε από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, εξαιτίας της επιλογής της Κυβέρνησης να δεσμεύσει στον προϋπολογισμό για το τρέχον έτος, μικρότερο ποσό από το αναγκαίο, δυσκολεύοντας αφάνταστα την καθημερινότητα χιλιάδων οικογενειών, χαμηλών κυρίως εισοδημάτων» και ζητούν «την άμεση εξασφάλιση του κονδυλίου που απαιτείται ώστε να ενταχθούν πλήρως και τα υπόλοιπα παιδιά στις βρεφονηπιακές δομές».

Αναλυτικά η ερώτηση των βουλευτών:

“Κόπηκε το 25% των παιδιών φέτος από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς δημιουργώντας μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα σε χιλιάδες οικογένειες. Συγκεκριμένα από τις 121.569 αιτήσεις γονέων στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής εκπαίδευσης» τα 36.769 παιδιά έμειναν φέτος εκτός δομών, παρόλο που πληρούσαν τις προϋποθέσεις ένταξής τους στο εν λόγω πρόγραμμα. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) είχε έγκαιρα επισημάνει την ανάγκη εξασφάλισης πόρων ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ. Δυστυχώς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δέσμευσε στον προϋπολογισμό του για το τρέχον έτος μόλις στα 193.025.945 ευρώ. To αποτέλεσμα είναι τραγικό. Χιλιάδες οικογένειες των χαμηλών εισοδημάτων βλέπουν τα παιδιά τους να μένουν εκτός βρεφονηπιακών δομών.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

Θα εξασφαλίσετε τα επιπλέον 60 εκατομμύρια που απαιτούνται για την πλήρη ένταξη και των υπολοίπων 36.769 παιδιών στις βρεφονηπιακές δομές;”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ