ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το Ελεύθερο Εργαστήρι Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα διανύει το τριακοστό έτος της λειτουργίας του. Όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί πυρήνα εικαστικής μόρφωσης στην πόλη μας και συμβάλλει αναμφισβήτητα στην αναβάθμισή  της.

Εγγραφές γίνονται σε τμήματα:

Α. Ζωγραφικής:  Στα παιδικά τμήματα της Α, Β και Γ Δημοτικού η τέχνη μοιάζει με παιχνίδι που μυεί τους λιλιπούτειους μαθητές σε έναν μαγικό κόσμο. Στα τμήματα της Δ΄, Ε΄και Στ΄Δημοτικού,  η ενασχόληση με την τέχνη βοηθά τα παιδιά να διοχετεύουν την ενεργητικότητα τους ωφέλιμα και παραγωγικά. Στα παιδιά του Γυμνασίου η επαφή με τις δημιουργικές δραστηριότητες του Εργαστηρίου βοηθά να «ισορροπήσουν» την πληθώρα των γνώσεων που δέχονται με κάτι που τους επιτρέπει να νοιώθουν περήφανοι για τη μοναδικότητά τους.

     Στα εφηβικά τμήματα της Γ΄ Γυμνασίου έως Γ΄ Λυκείου καθώς και στα τμήματα ενηλίκων δίνεται προτεραιότητα στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων μέσω του εθισμού και της άσκησης στην παρατήρηση, την έρευνα, τον πειραματισμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ