ΕΝΤΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά από το πρωτοφανές περιστατικό του ξυλοδαρμού που υπέστη από κουκουλοφόρπους ο διοικητής της Τροχαίας Αθηνών, Γιώργος Διαμαντόπουλος, το βράδυ της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Διαμαντόπουλος κινούνταν πεζός στην οδό Μπενάκη και Πανεπιστημίου με την συνοδεία αστυνομικού, την ώρα που εκτελούσε τα καθήκοντα του για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη πορεία υπέρ των προσφύγων, όταν του επιτέθηκαν περίπου 4 άτομα και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν με γροθιές και κλωτσιές, αλλά και καδρόνια.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, έσπευσε να επικοινωνήσει μαζί του, με τα πολιτικά κόμματα να επιτίθενται ομαδικά στην κυβέρνηση και να περνούν ‘’γενεές δεκατέσσερις’’ τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

ΝΔ: ‘’Ξέρουμε από που προήλθε ο ξυλοδαρμός – Βία και ανομία εξουσιάζουν το Κέντρο’’

Από την πλευρά της ΝΔ, η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου τόνισε ότι ‘’έχει χαθεί η μπάλα’’, ενώ σημείωσε πως ‘’όλοι ξέρουμε από πού προήλθε ο ξυλοδαρμός του διοικητή’’. Παράλληλα, η Ολγα Κεφαλογιάννη σχολίασε μέσω twitter το περιστατικό, τονίζοντας:

‘’Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στο Διοικητή Τροχαίας Αθηνών. Έπεσε και αυτός θύμα της βίας κ της ανομίας που εξουσιάζουν πλέον το κέντρο της Αθήνας’’.

Στο θέμα, αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό ‘’ντροπή για την Ελλάδα’’.

Το ΠΑΣΟΚ ζητά παραίτηση Τόσκα

Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ ζητά να παραιτηθεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

‘’Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνανδρη επίθεση εναντίον του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών Γιώργου Διαμαντόπουλου. Οι γνωστοί – άγνωστοι με την ανοχή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζουν να λυμαίνονται στην περιοχή των Εξαρχείων προκαλώντας τέτοιου είδους περιστατικά και την εντεινόμενη πλέον ανασφάλεια των πολιτών.

Το δόγμα ανοχής – συνενοχής της Κυβέρνησης έχει καταρρεύσει υπό το βάρος της ανικανότητας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος δεν μπορεί πλέον να προστατεύσει ούτε τους πολίτες αλλά ούτε αυτά τα ίδια τα στελέχη της αστυνομίας.

Η παραίτησή του θα πρέπει να είχε δοθεί από καιρό αν δεν ήταν συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης να ανατροφοδοτεί με την αδράνεια της την ανομία των γνωστών κύκλων των Εξαρχείων . Το περιστατικό της επίθεσης εναντίον του Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών υπενθυμίζει στους πολίτες άλλη μια φορά την επικινδυνότητα της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Και αυτό πρέπει να σταματήσει’’.

thetoc.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ