ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Σύσκεψη με αντικείμενο την εκτεταμένη δενδροφύτευση στο χώρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της διοίκησης του ΠΓΝΛ. Η σύσκεψη είχε τεχνικό χαρακτήρα και είναι απόρροια παλαιότερων συναντήσεων του διοικητή των Νοσοκομείων Λάρισας Παναγιώτη Νάνου

με τον δήμαρχο Λάρισας κ. Καλογιάννη και την αντιδήμαρχο Πρασίνου κ. Αράπκουλε, καθώς και με το Δασαρχείο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η αντιδήμαρχος κ. Δ. Αράπκουλε και ο υπεύθυνος Πρασίνου κ. Ν.Μήτσιου, ο δασάρχης Λάρισας κ. Α. Γκάτσικας ενώ από το Νοσοκομείο ήταν ο διοικητής κ. Νάνος, η αναπληρώτρια διοικήτρια κ. Ανθή Χαλιβέρα  και οι προϊστάμενοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου κ.κ. Έφη Πουρνάρα και κ. Γ. Αποστόλου.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου ανέπτυξε το σχέδιο για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου με δεντροφύτευση περιμετρικά του κτιριακού συγκροτήματος με 2.000 δέντρα και φυτά σε πρώτη φάση. Ζήτησε από τις Υπηρεσίες του Δήμου Λάρισας και το Δασαρχείο να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή στη σύνταξη της μελέτης και την διάθεση των φυτών.

Η αντιδήμαρχος ανέφερε ότι ο δήμος Λάρισας ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή και θα στηρίξει αυτή την σημαντική προσπάθεια, δεδομένου ότι η έκταση και η σημασία του έργου ξεπερνά τα στενά όρια του νοσοκομειακού συγκροτήματος. Ομοίως και ο δασάρχης Λάρισας είπε ότι θα στηρίξει το έργο τόσο σε μελετητικό επίπεδο, όσο και με διάθεση δέντρων  από το Φυτώριο του Δασαρχείου. Εξετάστηκαν επίσης διάφορα τεχνικά ζητήματα όπως είναι το αυτόματο πότισμα των δέντρων που θα φυτευτούν και αναφέρθηκε ότι ήδη οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου εργάζονται ήδη να εξασφαλίσουν το δίκτυο παροχής νερού.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η μελέτη και υλοποίηση του έργου να γίνει με την σύμπραξη των υπηρεσιών και με δωρεάν διάθεση του φυτικού υλικού. Η δεντροφύτευση προγραμματίστηκε για το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και θα γίνει με εθελοντική προσφορά των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία της Λάρισας και την συμμετοχή εθελοντικών οργανώσεων της πόλης, αλλά και απλών πολιτών που θα ήθελαν να συμμετέχουν στην ανάπλαση του εξωτερικού χώρου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ