ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Δημήτρης Κοντελές*

Πρώτη συνεδρίαση σήμερα των συλλόγων διδασκόντων και τα προβλήματα που αναδεικνύαμε πριν ακόμη ξεκινήσει η σχολική χρονιά- προσπάθεια πλασματικής μείωσης με κάθε τρόπο από το υπουργείο των λειτουργικών κενών- βγήκαν στην επιφάνεια με εκκωφαντικό τρόπο.

Οι εγγραφές συνεχίζονται μαζικά και νέα τμήματα δημιουργούνται στα ΕΠΑΛ. Η Διεύθυνση ζητάει μέχρι αύριο Παρασκευή το πρωί  να οριστικοποιηθούν τα λειτουργικά κενά και μέσα σε λίγες ώρες να τοποθετήσει το Υ.Σ σε αυτά τα λειψά λειτουργικά κενά εκατοντάδες εκπαιδευτικούς. Φυσικά και αυτό δεν μπορεί να γίνει όχι μόνο για τυπικούς αλλά και για ουσιαστικούς λειτουργικούς λόγους.

Η παράταση της προθεσμίας των δηλώσεων προτίμησης των εκπαιδευτικών μέχρι να οριστικοποιηθούν τα τμήματα και η κατάργηση του ορίου των 20 προτιμήσεων νομίζουμε ότι πρέπει άμεσα να γίνει έτσι ώστε να ομαλοποιηθεί κάπως η ασφυκτική διαδικασία του υπουργείου.

Σε ότι αφορά την πρόθεση της Διεύθυνσης να βάλει στην ημερήσια διάταξη του Υ.Σ την αλλαγή των ομάδων σχολείων ( πέρα από την δική μου θέση που έχω εκφράσει και δεδομένης της απουσίας πρότασης από το σωματείο με βάση την διαδικασία που αυτό αποφάσισε να ακολουθήσει) την δεδομένη στιγμή που έχει ξεκινήσει η διαδικασία τοποθετήσεων στα λειτουργικά κενά, η όποια αλλαγή στις υφιστάμενες ομάδες μπορεί να δημιουργήσει υπόνοιες, διάφορους συνειρμούς και καχυποψία , δημιουργώντας τελικά περισσότερα προβλήματα από αυτά που επικαλείται ότι θα λύσει.

*Τακτικό αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ Λάρισας, Εκλεγμένος με το Μέτωπο Ανατροπής

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ