ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στη 1.30 σήμερα το μεσημέρι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση Β/βαθμιας εκπαίδευσης για τις αιφνιδιαστικές εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας για τα κενά και πλεονάσματα, απευθύνει με ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΕΛΜΕ Λάρισας.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Το υπουργείο Παιδείας με τις τελευταίες, δυο αιφνιδιαστικές εγκυκλίους, με σκόπιμα διοικητική προχειρότητα, επιχείρησε παράνομα να ακυρώσει στην πράξη τα ΠΔ 50/96 και ΠΔ 100/97, που καθορίζουν τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών, παρακάμπτοντας τη νόμιμη λειτουργία των ΠΥΣΔΕ. Στόχος του φαίνεται να είναι το επικοινωνιακό στοίχημα της «δήθεν ομαλής» έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, επιστρατεύονται πρωτόγνωρες διοικητικές πρακτικές όπως λειτουργικά κενά, χωρίς συνεδριάσεις Συλλόγων Διδασκόντων για αναθέσεις μαθημάτων, αιτήσεις εκπαιδευτικών για τοποθέτηση, χωρίς γνώση λειτουργικών κενών, παράκαμψη της νόμιμης συλλογικής λειτουργίας του ΠΥΣΔΕ, με δυνατότητα του διευθυντή Δ.Ε. για ατομικές αποφάσεις κ.α.

Η άμεση αντίδραση του Συνδικάτου μας, είχε ως αποτέλεσμα την απόσυρση  της παράλογης αυτής εγκυκλίου αλλά η νέα εγκύκλιος, με το ασφυκτικό της χρονοδιάγραμμα, προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό, ότι θα επιφέρει λάθη και αδικίες, σε βάρος των συναδέλφων.

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας δηλώνει ότι δε θα νομιμοποιήσει την απώλεια κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των συναδέλφων. Γι αυτό καλεί τον Διευθυντή Δ.Ε. και τα μέλη του ΠΥΣΔΕ Λάρισας, να μην επιτρέψουν να κυριαρχήσει η αδιαφάνεια και η αυθαιρεσία, αλλά να εφαρμόσουν τη νομιμότητα και τα ισχύοντα Προεδρικά Διατάγματα, που καθορίζουν τις διαδικασίες τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών, ενώ ταυτόχρονα να υπάρχει στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, πλήρης και πραγματική εικόνα των αναγκών και των πλεονασμάτων των σχολείων, ώστε να γίνει έγκαιρα η κάλυψη των κενών και να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τα σχολεία.

Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Σχολείο και συνεχίζουμε να διεκδικούμε :

– Μόνιμους και μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των πραγματικών κενών στα σχολεία.

– Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών, σε μία φάση, σε όλα τα λειτουργικά κενά.
– Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων.
– Καμία συγχώνευση, κατάργηση σχολείων και τμημάτων.

– 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια.
– Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα.
– Καμιά υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού εκτός ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ.

– Εξασφάλιση όλων των νόμιμων εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών στις υπηρεσιακές μεταβολές του Σεπτεμβρίου τα οποία παραβιάζονται με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

-Άμεση απόσυρση της σχετικής εγκυκλίου.

Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών στη δημόσια εκπαίδευση, που εφαρμόζονται από την Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., για μια δημόσια εκπαίδευση, ανεξάρτητη από τις μνημονιακές επιταγές και τον ΟΟΣΑ.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία“.

 

 

Καλούμε τους συναδέλφους, στην παράσταση στον Διευθυντή Δ.Ε. Λάρισας,  1-9-2016 και ώρα  13:30

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ