ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Παράταση πήρε η διάσωση του «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ» και μαζί η αγωνία των χιλιάδων προμηθευτών και εργαζομένων της ιστορικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Παρά τις πολύωρες διαπραγματεύσεις και τον αρχικό προγραμματισμό, η συμφωνία δεν κατέστη δυνατόν να λάβει τις απαραίτητες υπογραφές των εμπλεκομένων μερών εντείνοντας την αγωνία για την κατάληξη της υπόθεσης.

Πηγές που επικαλείται η εφημερίδα «Ημερησία» επισημαίνουν πως οι συζητήσεις ανάμεσα στον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, τον ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ και τις τέσσερις πιστώτριες τράπεζες συνεχίζονται κανονικά, χωρίς να τίθεται θέμα εμπλοκής και εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως κατά 99,9% το σχέδιο εξυγίανσης έχει κλειδώσει.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι σχετικές ανακοινώσεις μαζί με τις λεπτομέρειες του σχεδίου να γίνουν μέχρι το μεσημέρι, καθώς όπως λένε τα περισσότερα θέματα έχουν κλείσει θετικά.

Το σχέδιο διάσωσης προβλέπει δάνειο μαμούθ ύψους 360 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο μόλις 1,5%, διατηρώντας ωστόσο οι τράπεζες το δικαίωμα να το κεφαλαιοποιήσουν, αποκτώντας το 25% του μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας, «κούρεμα» στις οφειλές άνω των 100.000 ευρώ προς τους προμηθευτές της τάξης του 40% με 50% ενώ το υπόλοιπο ποσό θα εξοφληθεί άμεσα και σε μετρητά, αλλά και πρόσθετη χρηματοδότηση από τον νέο επενδυτή.

Επιπλέον, το σύνολο, σχεδόν, της «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» θα περάσει σε μια νέα εταιρεία με νέο ΑΦΜ, η οποία θα ελέγχεται μετοχικά κατά 100% από τη «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ». Από την πλευρά του ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ δεσμεύεται να χρηματοδοτήσει την εταιρεία άμεσα με 70 εκατ. ευρώ και άλλα 55 εκατ. ευρώ στον δεύτερο χρόνο λειτουργίας της. Άμεσα ένα μέρος από τα παραπάνω ποσά θα κατευθυνθεί για την εξόφληση των εργαζομένων και των ιδιοκτητών των καταστημάτων του δικτύου.

aftodioikisi.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com