ΚΟΝΤΡΑ ΝΕΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ της παράταξης Νέα Λάρισα και της Δημοτικής Αρχής έχει ξεσπάσει για το θέμα διαγωνισμών που έχει προκηρύξει ο δήμος για της οποίες η παράταξη του κ. Διαμάντου άφησε αιχμές υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν τρεις περιπτώσεις στις οποίες ακολουθείται η ίδια τακτική.

Στην ανακοίνωση απάντησε ο δήμος επισημαίνοντας ότι ο κ. Διαμάντος ταυτίζεται με κάποιους που έκαναν ένσταση για τους διαγωνισμούς.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Νέας Λάρισας αναφέρονται τα παρακάτω:

“Στη μία περίπτωση ένα περιουσιακό στοιχείο του Δήμου με κεντρική εμβληματική οντότητα και ιστορική αναφορά στην πόλη λεηλατήθηκε πολλαπλώς, απαξιώθηκε παρατημένο στην τύχη του και παραμένει κλειστό στερώντας έσοδα από το Δήμο και  επιβάλλοντας με οικονομικό κόστος για το Δήμο την αποκατάσταση της λεηλασίας, στερώντας ψυχαγωγία και αναψυχή από τους πολίτες αλλά και, στερώντας  θέσεις εργασίας σε δημότες.

Στη δεύτερη περίπτωση δύο δομές του Δήμου παραμένουν χωρίς φύλαξη με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για τα κτίσματα, τους εργαζόμενους και τους φιλοξενούμενους σε αυτές τις δομές.

Και στην τρίτη περίπτωση, η κάλυψη των αναγκών το Δήμου σε έντυπο και αναλώσιμο υλικό άρα, η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και των λοιπών δράσεων του Δήμου από αυτονόητο είναι πλέον ζητούμενο.

Τρεις διαφορετικές περιπτώσεις διαγωνισμών που «καρκινοβατούν» εδώ και λίγους μήνες με κοινό χαρακτηριστικό την επιμονή της Δημοτικής αρχής (και για να ήμαστε δίκαιοι, όχι με τη σύμφωνη γνώμη όλων των συμβούλων της) σε διαδικασίες παράτυπες και παράνομες, ακολουθώντας «δύο μέτρα και δύο σταθμά»  που αφενός οδηγούν σε επικίνδυνους ατραπούς ακόμα και υπηρεσιακούς παράγοντες αφετέρου, σε μία υποβάθμιση της αξιοπιστίας και του κύρους του Δήμου και παράλληλα, σε καθεστώς προκλητικών αναθέσεων.

Για να επιμένει λοιπόν  κάποιος σε παράτυπες διαδικασίες που «προδιαγράφουν αποτελέσματα και καθοδηγούν διαδικασίες» προφανώς και κάποια εξήγηση θα υπάρχει.

Αναρωτιόμαστε όμως, ο Δήμος σε τι ωφελείται από αυτήν την τακτική;”

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Απαντώντας στην ανακοίνωση της Νέας Λάρισας η δημοτική αρχή σημειώνει τα εξής:

“Η επικοινωνιακού χαρακτήρα προσπάθεια του κ. Ντίνου Διαμάντου, να εφεύρει προβλήματα, και να κάνει λόγο για «παρανομίες»  σε διαδικασίες διαγωνισμών του Δήμου Λαρισαίων, οδηγούν τον ίδιο σε επικίνδυνους ατραπούς.

Όπως όλοι γνωρίζουν, οι αποφάσεις των οργάνων της Αυτοδιοίκησης κρίνονται από τις αρμόδια όργανα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Απευθυνόμαστε στον κ. Διαμάντο και του υπενθυμίζουμε ότι  καθήκον των παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων είναι να υπερασπίζονται το γενικό συμφέρον της πόλης και των δημοτών και όχι τα συμφέροντα των «ενιστάμενων» επι των αποτελεσμάτων των διαγωνισμών. Πρόκειται για μια παλαιοκομματική τακτική, την οποία φαίνεται  ότι υιοθετεί ο κ. Διαμάντος για τους δικούς του λόγους, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να απευθύνει – εμμέσως – απειλές σε υπαλλήλους του Δήμου.

Ειλικρινά δεν το περιμέναμε.

Παρεμπιπτόντως, ας θυμάται ο κ. Διαμάντος, ότι όποιος αναφέρεται σε παρανομίες, ενδεχομένως να κληθεί να  αποδείξει τους ισχυρισμούς του ενώπιον της δικαιοσύνης”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ