ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τη βεβαιότητά του ότι η πόλη της Λάρισας μπορεί, τα αμέσως επόμενα χρόνια, να βελτιώσει σημαντικά τη μορφή της, εξέφρασε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, σε διάρκεια παρέμβασης του στο πλαίσιο της διαβούλευσης το Δήμου Λαρισαίων

viabouleusi 022 viabouleusi 015 viabouleusi 003με εκπροσώπους παραγωγικών και επιστημονικών φορέων της Λάρισας, για το ζήτημα του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Ως γνωστόν, η πρόταση του Δήμου Λαρισαίων για τα προτεινόμενα έργα και δράσεις, παρουσιάστηκε την περασμένη Τετάρτη, ενώ μέχρι τα μέσα του μηνός  θα πρέπει να έχει διαμορφωθεί μέχρι η τελική πρόταση.

Στην παρέμβασή του ο κ. Καλογιάννης, τόνισε οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τη βασική θέση της δημοτικής αρχής, ότι η Λάρισα μπορεί να βρεθεί στην αφετηρία ενός άλματος και στην έναρξη υλοποίησης ενός σχεδιασμού που αφορά στην εξέλιξη του Δήμου για την επόμενη δεκαπενταετία. Στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε ως ευνοική τη συγκυρία της έναρξης του νέου ΕΣΠΑ, σε συνδυασμό με τα υγιή οικονομικά του Δήμου Λαρισαίων.

Σε ότι αφορά στη διαδικασία της διαβούλευσης υποστήριξε ότι πέρα από το τυπικό χαρακτήρα της υπόθεσης, η δημοτική επιζητά όχι μόνο τη συνεχή και ανοικτή διαβούλευση με τους φορείς, αλλά και τη συνέργεια στην υλοποίηση δράσεων.

Σημειώνεται ότι η διαβούλευση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, και θα ολοκληρωθεί στην συνεδρίαση της επιτροπής Διαβούλευσης την ερχόμενη Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, στη 1 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ θα ακολουθήσει περίπου στις 15 Σεπτεμβρίου συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη χθεσινή διαδικασία μετείχαν εκπρόσωποι παραγωγικών και επιστημονικών φορέων. Μεταξύ αυτών συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δ. Αδάμ, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχ. Νταβέλης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Δημ. Κατσαρός, ο πρόεδρος . ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας  κ. Β. Τσιώνας, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας κ. Μιχ. Σακελλάρης κ.α.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ