ΒΑΡΔΑΡΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΟΥ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ…

Άφωνη και μουδιασμένη η τοπική κοινωνία παρακολουθεί συγκλονισμένη τα τελευταία 24ωρα την τραγική υπόθεση με την αρπαγή, βιασμό και εξώθηση σε πορνεία ενός 14χρονου κοριτσιού που είχε την ατυχία να βρεθεί σε ένα προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον αρχικά και ένα «δυσκίνητο» κράτος στη συνέχεια,

πριν καταλήξει «στα νύχια» των καθωσπρέπει ενήλικων συμπολιτών μας.

Ανοίγουν τα στόματα σιγά-σιγά στη Λάρισα, με τους ψιθύρους να παραμένουν τέτοιοι και τους συνηθισμένους θαμώνες της κεντρικής πλατείας να μοιράζονται πλέον ένα… κοινό μυστικό: την περίφημη πιάτσα της πλατείας, που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα το Βαρδάρη στη Θεσσαλονίκη ή τη λεωφόρο Συγγρού στην Αθήνα.

Αναρίθμητα τα κρούσματα εξαθλιωμένων κυρίως τοξικομανών και αλκοολικών αλλά και άστεγων και αλλοδαπών που για λίγα ευρώ προσφέρουν συνήθως τις «υπηρεσίες» τους σε μεσήλικες αλλά και ηλικιωμένους που γνωρίζοντας την «πιάτσα» τη χρησιμοποιούν κατά περιόδους, αποζητώντας «ανακούφιση» στις δημοτικές τουαλέτες και πίσω από θάμνους.

Κοινό μυστικό και τα αστεία μεταξύ τους σαν πλησιάζουν οι μέρες για τη σύνταξη και τα ραντεβού «για ένα στα γρήγορα» δείχνουν να πληθαίνουν.

PLATEIAΑπό κει, από κάποια γωνιά της πλατείας ξεκίνησε και το δράμα της 14χρονης, που έζησε από τόσο μικρή το σκληρό πρόσωπο της κοινωνίας.

Όχι πως έχει σημασία το μέρος, μα έτσι για να μην καμωνόμαστε πως δεν ξέρουμε και γιατί όχι, ίσως από κει να ξεκινήσουμε να καθαρίζουμε και την «κόπρο του Αυγείου».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ