ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Στo πλαίσιo του 42ου  Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ, γίνεται η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στο Τύρναβο στις 7/9, στο Πάρκο της Τούμπας, με θέμα: Πόλεμος-Προσφυγιά-Διεθνείς Εξελίξεις!

Το πρόγραμμα της Προφεστιβαλικής εκδήλωσης:

Παρουσίαση της Συλλογικής μαθητικής εργασίας από μαθητές του ΓΕ.Λ – 1ου Γυμνασίού Τυρνάβου και του ΓΕ.Λ Αμπελώνα

Ομιλία από τον Δημήτρη Ζιώγα μέλος του Σ.Π. Θεσσαλίας της Κ.Ν.Ε

Λαϊκό-Ρεμπέτικο Γλέντι

Στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής και ταβέρνα!

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται στο Κεντρικό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Σεπτέμβρη στην Κοίτη του Πηνειού, στη Λάρισα.

Με το σύνθημα

Αγώνας- Γνώση-Τόλμη-Αντοχή

“Να προχωράς και εσύ καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία” (Ν. Χικμέτ)

Στην ανακοίνωση της ΚΝΕ για το φεστιβάλ αναφέρονται τα εξής:

«Εμπνεόμαστε απ’ τους μεγάλους αγώνες του λαού μας και συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο! Μπροστά στο 2018, που το ΚΚΕ συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και δράσης και η ΚΝΕ τα 50 χρόνια, το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή μας φέρνει πιο κοντά με την ιστορία των αγώνων του λαού μας. Φέτος τιμάμε τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που η δράση του στα 1946-1949 αποτελεί μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ο αιώνα.

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή αποτελεί εικόνα από το όμορφο μέλλον για το οποίο παλεύουμε! Στήνεται με το μεράκι, την συλλογική, εθελοντική, σχεδιασμένη δουλειά χιλιάδων νέων. Χορηγοί του Φεστιβάλ είναι οι χιλιάδες νέοι που το κάνουν γνωστό με όλους τους τρόπους όπου ζει, μορφώνεται και δουλεύουν οι νέοι και οι νέες.

Έλα μαζί μας στον αγώνα για να κερδίσουμε τη ζωή που μας στερούν! Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνοντας τη βρώμικη δουλειά που της ανέθεσαν οι εκμεταλλευτές σαρώνει ότι έμεινε όρθιο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Το σημερινό καπιταλιστικό σύστημα δεν έχει τίποτα να προσφέρει. Η εξαθλίωση, η ανεργία, η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα για το μέλλον, η δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί: αυτά γεννάει το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Την Πρώτη μέρα θα υπάρχει Κεντρική Πολιτική Ομιλία από τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ, καθώς και μεγάλη συναυλία με τον Θάνο Μικρούτσικο και τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Η Δεύτερη μέρα θα είναι αφιερωμένη στην Δράση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος, με θεατρικό αφιέρωμα από την Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ, και συναυλία με μαθητικά συγκρότημα και τους SOBER στη συνέχεια στη μια σκηνή, ενώ στην άλλη Λαϊκό παραδοσιακό Γλέντι με το συγκρότημα του Μπαλογιάννη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ