ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΛΟΓΩ ΠΑΓΕΤΟΥ

Η δημοτική παράταξη «Δράση Πολιτών»,απευθύνει δημόσια έκκληση σε όλους τους βουλευτές του νομού Λάρισας να ενεργοποιηθούν, με όποιο τρόπο κρίνουν οι ίδιοι πρόσφορο, προκειμένου να επανέλθει εκ νέου στο προσκήνιο το ζήτημα των αποζημιώσεων

που διεκδικούς και δκαιούνται οι τυρναβίτες παραγωγοί λόγω του παγετού του Μαρτίου 2016.

Η δημόσια έκκληση προς τους βουλευτές, του επικεφαλής Στέλιου Ροντούλη, που υποστηρίζεται επίσης από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης, Λάππα Θεόδωρο και Ξηρομερίσιο Ανδρέα, συνοδεύεται και από προσωπική δήλωση του κ. Ροντούλη, η οποία έχει ως εξής:

«Κάποιοι ανόητοι προσπαθούν, καιρό τώρα, να ενταφιάσουν το θέμα των αποζημιώσεων που δικαιούνται οι τυρναβίτες παραγωγοί από τον παγετό του περασμένου Μαρτίου. Εκμεταλλεύονται την αδράνεια και την παθητικότητα εκείνων που λόγω θέσης θα έπρεπε να πρωτοστατούν στις δίκαιες διεκδικήσεις των αγροτών.

Υπάρχουν, όμως, τρόποι, για να κρατηθεί το όλο θέμα ‘’ζωντανό’’, και ένας από αυτούς είναι να φτάσει στη Βουλή με πρωτοβουλία των τοπικών βουλευτών. Εκ προοιμίου, μάλιστα, θεωρούμε δεδομένη τη σχετική με το θέμα ευαισθησία όλων των βουλευτών και είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν θα επιτρέψουν το ‘’κουκούλωμα’’ ενός θέματος που στην κυριολεξία πονά όλο τον αγροτικό κόσμο του Τυρνάβου.

Η «Δράση Πολιτών» διαθέτει  όλο το απαραίτητο υποστηρικτικό υλικό και είναι έτοιμη να το παράσχει στον οποιονδήποτε  βουλευτή δραστηριοποιηθεί, προκειμένου να εκθέσει το ζήτημα στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ ενώπιον της Βουλής. Τα στοιχεία που διαθέτουμε είναι συντριπτικής αποδεικτικής ισχύος για την ύπαρξη του ζημιογόνου αιτίου του παγετού και ευχερώς θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τον κάθε ενδιαφερόμενο βουλευτή.

Και για να μην υπάρξουν παρανοήσεις, δηλώνουμε ότι δεν μας ενδιαφέρει η κομματική προέλευση του οιονδήποτε βουλευτή. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η διάσωση του αγροτικού εισοδήματος και η έντιμη προσπάθεια κατευόδωσης των δίκαιων αγροτικών αιτημάτων.

Είμαστε βέβαιοι πως όλοι οι βουλευτές του νόμου έχουν τη διάθεση προσφοράς και μπορούν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, χωρίς μικρόψυχες κομματικές παρωπίδες. Είμαστε έτοιμοι, ως «Δράση Πολιτών», να συγχαρούμε δημοσίως οποιονδήποτε βουλευτή αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ