ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ…MAIL

ΓΡΑΦΕΙ Ο Κώστας Θ. Κοντσιώτης, M.Sc. Φυσικός στο ΓΕ.Λ. Φαλάνης, Αιρετό μέλος του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ν.Λάρισας

Όμηροι της άκαμπτης στάσης της πλειοψηφίας (Δ/ντης και 2 διορισμένα μέλη) του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ν.Λάρισας βρέθηκαν οι συνάδελφοι οι οποίοι πρέπει να συμπληρώσουν το υποχρεωτικό τους ωράριο σε άλλη σχολική μονάδα ή περιμένουν να τοποθετηθούν σε σχολεία του νομού.

Προσπαθώντας να ισορροπήσουν σε δύο βάρκες ταυτόχρονα, αναστάτωσαν και ταλαιπώρησαν τους συναδέλφους, θέτοντάς τους σε κατάσταση επιφυλακής για το πότε θα ανακοινωθούν οι πίνακες με τα οριστικά κενά-πλεονάσματα και πότε θα οριστεί η καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσεις προτίμησης. Και όλα αυτά έγιναν για να «τηρηθεί (;)» η εξωπραγματική εγκύκλιος του Υπουργείου για τις εσπευσμένες τοποθετήσεις των συναδέλφων, οι οποίες έπρεπε να ολοκληρωθούν μέχρι τις 2/9/2016.

Είναι δυνατόν να περιμένουν οι συνάδελφοι στα σχολεία μέχρι τη 1 το μεσημέρι να ενημερωθούν, και μάλιστα ενυπογράφως, για την τελική καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης προτίμησης; Είναι δυνατόν στις 4 το απόγευμα της ίδιας ημέρας να αναρτώνται οι τελικοί πίνακες και να πρέπει να δηλώσουν μέσα σε 26 ώρες;

Με την άποψη των αιρετών για την καταληκτική ημερομηνία (Δευτέρα 5/9 στις 12 το μεσημέρι) συμφώνησε και το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε., το οποίο έκανε παράσταση στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. για το θέμα αυτό και επιπλέον μετέφερε την αναστάτωση των συναδέλφων. Δυστυχώς αγνοήθηκε, αφού «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα» που λέει και η λαϊκή παροιμία. Αντί να καταγγελθεί το πρωτόγνωρο και ανεφάρμοστο ασφυκτικό πλαίσιο που θέτει το Υπουργείο, προσπάθησαν να κινηθούν προς την υλοποίησή του, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που δημιουργούνται στους συναδέλφους. Ίσως θεωρούν φυσιολογικό ότι οι συνάδελφοι δεν έχουν με τι άλλο να ασχοληθούν και περιμένουν μπροστά στον υπολογιστή πότε θα δεήσει το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. να βγάλει ανακοίνωση. Πολύ γρήγορα δυστυχώς τα μεγάλα λόγια αποδεικνύονται λόγια του αέρα. Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ