ΤΟ FIAT 500 CABRIO ΕΓΙΝΕ ΤΡΙΚΥΚΛΟ

Αυτό που βλέπεις είναι ένα Fiat 500 πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Όχι η Fiat δεν αποφάσισε να μετατρέψει το επιτυχημένο μικρό της σε τρίκυκλο, αλλά η εταιρεία Ellenator που ειδικεύεται σε τέτοιες κατασκευές, μιας και έχουμε δει ήδη μια τέτοια μετατροπή σε ένα Seat Ibiza.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Σύμφωνα με την Γερμανική νομοθεσία αν οι δύο πίσω τροχοί είναι πολύ κοντά μεταξύ τους το όχημα θεωρείται τρίκυκλο παρόλο που έχει τέσσερις τροχούς. Τα οχήματα αυτά μπορούν να οδηγηθούν από 16 χρόνους οδηγούς και πάνω που δεν μπορούν να βγάλουν κανονικό δίπλωμα οδήγησης. Επίσης τα οχήματα αυτά έχουν μόνο 20 άλογα και τελική ταχύτητα τα 90 χλμ/ώρα ενώ μπορούν να κινηθούν κανονικά και στην autobahn, αλλά με 20 ολόκληρα άλογα δεν νομίζω να το κάνει κανείς.

Όπως μπορείς να δεις η μετατροπή έγινε στο ανανεωμένο Fiat 500 Cabrio αλλά η δυνατότητα αυτή υπάρχει και για το προfacelift μοντέλο με τις αλλαγές να περιορίζονται αποκλειστικά στον κινητήρα για να είναι σύμφωνος με την νομοθεσία. Κατά τα άλλα διαθέτει τον ίδιο εξοπλισμό με τα απλά 500, όπως αερόσακους, κλιματισμό, ABS, ESP, bluetooth και ηλεκτρικά παράθυρα.

Για να γίνει η μετατροπή εκτός από 500αρακι σου, χρειάζεται να πληρώσεις €5.000 για την κλειστή έκδοση ή €5.300 για το cabrio. Στα χρήματα αυτά περιλαμβάνονται οι φόροι αλλά και η πιστοποίηση TUV.

Autoblog.gr

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ