ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ  ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ «MUSICARTE»

Την ανάγκη για υψηλού επιπέδου μουσική εκπαίδευση και ψυχαγωγία σκοπεύει να καλύψει ένα νέο πολιτιστικό-καλλιτεχνικό κέντρο, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας με τη συνδρομή σημαντικών ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού.

Ο λόγος γίνεται για το «ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ», ένα καλλιτεχνικό σωματείο στο πλαίσιο του οποίου εντάσσεται κάθε μορφή καλλιτεχνικής δημιουργίας με πυρήνα τη μουσική τέχνη που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των μελών του στοχεύοντας τόσο στην δημιουργική ψυχαγωγία τους, όσο και στην συστηματική ανάπτυξη και καλλιέργεια των μουσικών ικανοτήτων τους.

Τα πρώτατμήματα που λειτουργούν ήδη είναι τα τρία χορωδιακά σύνολα στα οποία συμμετέχουν περίπου εκατό (100) χορωδοί. Αυτά είναι: η Μικτή Χορωδία ενηλίκων, η Παιδική – Νεανική χορωδία musicArte”και το προπαρασκευαστικό τμήμα μικρότερων σε ηλικία χορωδών. Ήδη στο σύντομο χρόνο από τη σύστασή τους τα χορωδιακά σύνολα έχουν να επιδείξουν πολύ πλούσια δραστηριότητα καθώς έχουν πάρει μέρος σε συναυλίες στην Ελασσόνα, σε χορωδιακά φεστιβάλ στα Τρίκαλα, στο Ναύπλιο, στο Συκούριο και την Αιδηψό αποσπώντας κολακευτικά σχόλια για την απόδοσή τους. Έχουν ήδη συνεργαστεί με το ειδικό σχολείο Γαλανόβρυσης, τον πολιτιστικό σύλλογο Καλλιθέας, τους προσκόπους της Λάρισας και το κέντρο τέχνης, λόγου και κοινωνικής δράσης Ελασσόνας.

Από τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσουν εργαστήρια εκμάθησης μουσικών οργάνων (κλασικών, μοντέρνων και παραδοσιακών) σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο σε συνδυασμό με υποχρεωτικά και ανώτερα θεωρητικά της μουσικής καθώς επίσης τμήμα μουσικού νηπιαγωγείου και μουσικής προπαιδείας, μονωδίας-λυρικού και μοντέρνου τραγουδιού, ορθοφωνίας κ.α. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα μέλη του συλλόγου  θα έχουν τη δυνατότητα – σε συνεργασία με υψηλού επιπέδου ωδεία της ευρύτερης περιοχής- να ολοκληρώσουν κύκλους σπουδών αποκτώντας αναγνωρισμένο τίτλο (πτυχίο ή δίπλωμα).

Την επιμέλεια των εργαστηρίων θα έχουν καταξιωμένοι σολίστες καθηγητές, μουσικολόγοι-παιδαγωγοί με μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία καικαλλιτεχνική δραστηριότητα. Επίσης, στο προσεχές μέλλον θα οργανωθούν συναυλίες, σεμινάρια και διαλέξεις από εξέχουσες μουσικές και καλλιτεχνικές προσωπικότητες.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση και εποπτεία του έργου που θα συντελείται φέρουν ο Κωνσταντίνος Μάτης, μαέστρος, καθηγητής πιάνουκαι ανωτέρων θεωρητικών, διπλωματούχος του Μουσικού Πανεπιστημίου του Μονάχου (Hochschulefuer Musik und Theater Muenchen) και η Έφη Φαρμάκη, μουσικολόγος  Α.Π.Θ.– διπλωματούχος πιανίστα.

Πληροφορίες – εγγραφές νέων μελών στα τηλ. 6977 144909 και 24930 29740 και καθημερινά 17:00 – 20:00 στην αίθουσα του συλλόγου 1ης Μεραρχίας 38.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ