ΜΕ 20 ΕΚΑΤ. «ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ» ΤΟ FOX ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑΣ

O τηλεοπτικός κολοσσός Fox News κατέληξε σε συμβιβασμό ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων με την πρώην παρουσιάστρια Γκρέτσεν Κάρλσον που είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος του πρώην επικεφαλής του δικτύου Ρότζερ Έιλς με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης, έγραψε σήμερα το περιοδικό Vanity Fair, επικαλούμενο τρία πρόσωπα που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Ο όμιλος 21st Century Fox Inc, μητρική εταιρεία του Fox News, επιβεβαίωσε τον συμβιβασμό αλλά δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους της συμφωνίας και προχώρησε σε μια δημόσια απολογία προς την ενάγουσα.

«Εκφράζουμε ειλικρινά τη λύπη μας και ζητάμε συγγνώμη για το γεγονός ότι η Γκρέτσεν δεν αντιμετωπίστηκε με τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια που εκείνη και καθένας από τους συναδέλφους μας αξίζει» επισημαίνει ο όμιλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Δεν έχει προς το παρόν διευκρινιστεί το ποσό που ο ίδιος ο Έιλς ενδέχεται να καταβάλει, αλλά το Fox News καλύπτει ασφαλιστικά ειδικά τον Έιλς στην περίπτωση ενός συμβιβασμού, τονίζει το περιοδικό, επικαλούμενο δύο πρόσωπα που γνωρίζουν τους όρους της συμφωνίας.

Η Κάρλσον απέσυρε εκουσίως τη μήνυση που είχε καταθέσει σε ομοσπονδιακό επίπεδο στο Νιού Τζέρσεϊ σε βάρος του Έιλς, αποκαλύπτει ένα δικαστικό έγγραφο.

Οι καταγγελίες της πρώην παρουσιάστριας, ηλικίας 50 ετών, σε βάρος του Έιλς, 76 ετών, είχαν προκαλέσει κλυδωνισμούς στο ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο. Οι ιθύνοντές του είχαν ξεκινήσει μια εσωτερική έρευνα, την ώρα που αμερικανικά ΜΜΕ παρουσίαζαν μαρτυρίες άλλων γυναικών που περιέγραφαν ένα κλίμα εκφοβισμού και μισογυνισμού στους διαδρόμους του δικτύου.

«Κατά την άσκηση των καθηκόντων της στο Fox News η Γκρέτσεν (Κάρλσον) επεδείκνυε πάντα πολύ μεγάλο επαγγελματισμό» υπογράμμισε στην ανακοίνωση ο όμιλος 21st Century Fox Inc.

«Είμαι έτοιμη να περάσω στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου» δήλωσε από την πλευρά της η ενάγουσα, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Θα διπλασιάσω τις προσπάθειές μου προκειμένου να βοηθήσω τις γυναίκες να ασκούν τα καθήκοντά τους στους χώρους εργασίας».

Στην μήνυση που είχε καταθέσει η πρώην παρουσιάστρια κατηγορούσε τον Έιλς ότι διέκοψε το συμβόλαιό της με στόχο να την «εκδικηθεί».

Απορρίπτοντας τις κατηγορίες σε βάρος του ο Ρότζερ Έιλς παραιτήθηκε από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου την 21η Ιουλίου, ένα γεγονός που προκάλεσε ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του δικτύου.

Ο πρώην σύμβουλος Αμερικανών προέδρων που εξελέγησαν με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θεωρείται μία προσωπικότητα κλειδί της αυτοκρατορίας του μεγιστάνα των μμε Ρούπερτ Μέρντοχ, ιδιοκτήτη του Fox News.

Ο Ρότζερ Έιλς εργάστηκε στις προεκλογικές εκστρατείες του Ρίτσαρντ Νίξον, Ρόναλντ Ρίγκαν και Τζορτζ Ου. Μπους και αναδείχθηκε σε μία από τις ισχυρότερες προσωπικότητες της δημοσιογραφίας και της πολιτικής κατά την θητεία του στην ηγεσία του Fox News. Σύμφωνα με πληροφορίες παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες και στα στελέχη της εκστρατείας του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ στις προσεχείς προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Έχοντας κερδίσει τον τίτλο της Μις Αμερική το 1989, η Γκρέτσεν Κάρλσον εντάχθηκε στο δυναμικό του Fox News το 2005 αφού είχε εργαστεί στο CBS News. Είχε πάρει συνεντεύξεις από πολλούς ηγέτες, μεταξύ αυτών τον Μπαράκ Ομπάμα, τον πρώην πρόεδρο Τζορτζ Ου. Μπους και των πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ.

Οι μετοχές του Fox News κατέγραψαν πτώση 40 σεντ, 1,6%, στα 24,13 δολάρια λίγο πριν από το μεσημέρι στη σημερινή συνεδρίαση του Nasdaq.

euro2day.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ