ΕΚΤΙΝΑΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΦΠΑ ΣΕ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Οι αλλεπάλληλοι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν σε τουριστικούς προορισμούς είχαν ως αποτέλεσμα την «εκτίναξη» των κρατικών εσόδων σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ, σύμφωνα με τον διευθυντή του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, Παναγιώτη Μελαχροινό.

Ενδεικτική είναι η εικόνα από ΔΟΥ σε “δυνατούς” τουριστικούς προορισμούς, όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος.

Στη Σαντορίνη, το α’ 7μηνο, έχει καταγραφεί αύξηση σε σχέση με τον προϋπολογισμό κατά 82% στα έσοδα ΦΠΑ και στη ΔΟΥ Μυκόνου κατά 45%», ανέφερε σήμερα 7/9 στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο κ. Μελαχροινός, συμπληρώνοντας:

Το α’ 7μηνο του 2014, το “success story” για την αξιωματική αντιπολίτευση ήταν η ΔΟΥ Σαντορίνης που είχε έσοδα από ΦΠΑ μόνο 5,2 εκατ. ευρώ. Πλέον, αυτό το νούμερο έχει πάει στα 10 εκατ. ευρώ, έχει σχεδόν διπλασιαστεί το α’ 7μηνο.

Στη ΔΟΥ Μυκόνου, σε σχέση με το 2014, υπάρχει αύξηση σχεδόν 60%.

«Δεν αντιλαμβάνομαι πώς μπορεί να αναπτυχθεί με λογικά επιχειρήματα αυτή η ρητορική της αντιπολίτευσης. Η εκτέλεση του προϋπολογισμού κινείται μέσα στα πλαίσια»

Καταλήγοντας, ο κ. Μελαχροινός επισήμανε πως τα παραπάνω ενθαρρυντικά αποτελέσματα «δεν προέκυψαν από τον ουρανό», αλλά από «εντατικοποίηση των ελέγχων και αλλαγές στα πρόστιμα που αφορούν μη έκδοση αποδείξεων λιανικής».

imerisia.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com