ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ – ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Επίσκεψη στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας πραγματοποίησε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου, συνοδευόμενη από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής της κ.κ. Αντώνη Πράππα και Βασίλη Παπαδημητρίου.

Η κ. Καραλαριώτου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από πρώτο χέρι από τον Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Σωτήρη Βούλγαρη για την κατάσταση που επικρατεί λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της πόλης, για τα τυχόν προβλήματα που υπάρχουν αναφορικά με τους εκπαιδευτικούς,  τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις στα σχολεία καθώς και για τις αλλαγές που ισχύουν από φέτος στο ωράριο των σχολείων με την εφαρμογή του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Σχολείου.

Από την πλευρά της αναφέρθηκε στην ανάγκη εξεύρεσης λύσης  προκειμένου να αποσυμφορηθεί το 9ο Δημοτικό Σχολείο της Λάρισας, στο οποίο φοιτούν παραπάνω από 500 μικροί μαθητές, καθώς οι εγγραφές των μικρών μαθητών κάθε χρόνο είναι και περισσότερες, με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολο το έργο των εκπαιδευτικών αλλά και επικίνδυνος ο προαυλισμός των παιδιών.

Παρόμοιο πρόβλημα υφίσταται και στα 42ο& 44ο Δημοτικά Σχολεία της Λάρισας, στα οποία πρέπει να βρεθεί άμεση λύση λαμβάνοντας υπόψη χωροταξικά κριτήρια για την κατανομή των μαθητών.

Επιπλέον, η κ. Καραλαριώτου έθιξε και τα ζητήματα που ανακύπτουν στον τομέα της προσχολικής εκπαίδευσης της πόλης, αναφερόμενη, ειδικότερα, στην ανάγκη εξεύρεσης άμεσης και οριστικής λύσης στο κτιριακό πρόβλημα που υπάρχει αναφορικά με το 55ο, 18ο και 38ο  Νηπιαγωγεία Λάρισας που συστεγάζονται με το 3ο Δημοτικό Σχολείο και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, αντίστοιχα.

Τέλος, η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λάρισα – Νέα Αρχή» εξέφρασε την ανησυχία της στο Διευθυντή της Α/θμιας Εκπαίδευσης για την ομαλή απορρόφηση των προνηπίων της Λάρισας, καθώς ο αριθμός των εγγραφών είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά.

Ο κ. Βούλγαρης, αφού ενημέρωσε το κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης «Λάρισα- Νέα Αρχή» για τις επικείμενες αλλαγές στη λειτουργία των δημοτικών σχολείων , διαβεβαίωσε την κ. Καραλαριωτου ότι τα προβλήματα, που αποτελούν άμεση αρμοδιότητα της Πρωτοβάθμιας, θα έχουν επιλυθεί πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς .

Μετά το πέρας της επίσκεψης η κ. Καραλαριώτου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα το Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Σωτήρη Βούλγαρη, προκειμένου να ενημερωθούμε για τυχόν προβλήματα που υπάρχουν λίγο πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους, αλλά και να θίξουμε σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με το στεγαστικό πρόβλημα ορισμένων σχολείων της πόλης μας, με αποτέλεσμα να εντείνεται η ταλαιπωρία των μαθητών και των γονέων τους. Η δουλειά που γίνεται τόσο από τον Διευθυντή  όσο και από τα στελέχη της Πρωτοβάθμιας , για να λυθούν τα όποια θέματα είναι αξιοθαύμαστη .Καλούμε την δημοτική αρχή να δώσει λύση στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει τα νηπιαγωγεία και το 9ο δημοτικό σχολείο  . Προτεραιότητά μας, ως «Λάρισα – Νέα Αρχή» είναι η  παιδεία και η εκπαίδευση, και προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ,προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις που θα είναι προς το συμφέρον των μικρών μαθητών πρωτίστως , των γονέων τους, αλλά και των εκπαιδευτικών ούτως ώστε να ξεκινήσει και να εξελιχθεί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η φετινή σχολική χρονιά»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ