ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΜΕ ΤΟ “ΚΑΛΗΜΕΡΑ” ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΡΙΟ

Θανάσης Κωνσταντινίδης και Δημήτρης Ζησίδης μπήκαν «με το δεξί» στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση, με τον πρώτο να κερδίζει το χρυσό μετάλλιο και τον δεύτερο το χάλκινο, στη σφαίρα κατηγορίας F32.

Συγκεκριμένα ο «χρυσός» Κωνσταντινίδης, αν και ασχολείται με τον αθλητισμό τα τελευταία έξι χρόνια, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες αντιμετώπισε προβλήματα με τη μέση του κατάφερε να ρίξει τη σφαίρα πιο μακριά από τον καθένα και ν` ανεβάσει την ελληνική σημαία στον υψηλότερο ιστό. Στην πρώτη προσπάθεια είχε επίδοση 9.82μ δηλαδή τέσσερα εκατοστά λιγότερα σε σχέση με το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε θεσπίσει η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Ότι δεν κατάφερε στην πρώτη βολή, το πέτυχε στην δεύτερη. Η σφαίρα προσγειώθηκε στα 10 μέτρα 9 εκατοστά, επίδοση που τον έφερε στην πρώτη θέση με νέο ρεκόρ κόσμου. Η τρίτη βολή ήταν άκυρη, για να έρθουν άλλες τρεις εντυπωσιακές βολές στο δεύτερο σετ, κατά το οποίο κατέρριψε άλλες δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ.

Στην τέταρτη προσπάθεια έριξε τη σφαίρα στα 9.40μ., ενώ στην αμέσως επόμενη την έστειλε στα 10.15 εκατοστά (ΝΠΡ). Η έκτη και τελευταία προσπάθεια ήταν και η καλύτερη. Δέκα μέτρα και 39 εκατοστά, επίδοση που του χάρισε με τον πλέον εμφατικό τρόπο το χρυσό μετάλλιο και τον έκανε κάτοχο ενός φοβερού παγκοσμίου ρεκόρ.

Ο «χάλκινος» Ζησίδης από τη πλευρά του, έριξε την σφαίρα στο πρώτο σετ βολών στα 9 μέτρα 24 εκατοστά, επίδοση που ήταν αρκετή για να του χαρίσει το χάλκινο μετάλλιο του αγωνίσματος. Οι υπόλοιπες έγκυρες βολές του Ζησίδη μετρήθηκαν 8.66, 8.80 και 7.67μ. ενώ είχε και δύο άκυρες στο δεύτερο σετ.

Όσον αφορά στο Νίκο Γονιό κατετάγη 10ος με καλύτερη βολή στα 7 μέτρα.

star.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com