ΒΙΒΛΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΛΥΓΑΡΙΑ – ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ (ΦΩΤΟ)

Οδοιπορικό θλίψης του paidis.com στις πληγείσες περιοχές

Στην κήρυξη των τοπικών κοινοτήτων Αργυροπουλίου και Ροδιάς καθώς επίσης και του οικισμού Λυγαριάς σε πλημμυρόπληκτες περιοχές θα προχωρήσει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός που σήμερα είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το μέγεθος του προβλήματος που προκάλεσε η χθεσινή έντονη βροχόπτωση και οι υπερχειλισμένοι χείμαρροι. 

agor1lygaria8lygaria7 lygaria6 lygaria1 lygaria2 lygaria4 lygaria5Οι ζημιές είναι τεράστιες και η καταστροφή σε καλλιέργειες, φυτικό κεφάλαιο, αγροτικές και αστικές υποδομές μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί βιβλική.

Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών στον κάμπο της Λυγαριάς είναι κάτω από το νερό, αμπέλια είναι πλημμυρισμένα και είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να ξεκινήσει ο τρύγος, περιβόλια έχουν γεμίσει λάσπη και πάσης φύσης φερτά υλικά και μπάζα που παρέσυραν οι ορμητικοί χείμαρροι.

Την ίδια ώρα κάποια σπίτια κυρίως στη Λυγαριά έχουν πλημμυρίσει ενώ τεράστιες ζημιές έχουν υποστεί η γέφυρες στο Αργυροπούλι, τη Λυγαριά και τη Ροδιά, αλλά και σε πολλά σημεία το οδόστρωμα στο επαρχιακό δίκτυο της περιοχής.

Από νωρίς το πρωί σήμερα την πληγείσα περιοχή επισκέφθηκε και ο δήμαρχος Τυρνάβου Π. Σαρχώσης επικεφαλής κλιμακίου του δήμου, ενώ παρόντες ήταν και υπάλληλοι της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της περιφέρειας με επικεφαλής τον προϊστάμενο κ. Χρ. Καραμπούζη, ενώ συνεργεία του δήμου Τυρνάβου  προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν διάφορα προβλήματα.

Ευχαριστούμε τον κ. Χρήστο Τσιτσιρίγγο, πρόεδρο του Σagor2υνεταιρισμού της Λυγαριάς για τις φωτο που μας έστειλε

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ