ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ, ΛΥΓΑΡΙΑ, ΔΕΛΕΡΙΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι ο δήμος κινητοποίησε όλο το δυναμικό του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κακοκαιρίας, σε Αργυροπούλι, Λυγαριά και Δελέρια, εξέδωσε ο δήμος Τυρνάβου ενημερώνοντας ότι υπέβαλε ήδη αίτημα για την κήρυξη αυτών των περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

tyrn1Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Μετά την έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών πολλά προβλήματα προκλήθηκαν στο Δήμο Τυρνάβου και κυρίως στις Τοπικές Κοινότητες Αργυροπουλίου και Δελερίων και στον οικισμό Λυγαριά.

Συγκεκριμένα δημιουργήθηκαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο εντός των οικισμών, σε αγροτικούς και κτηνοτροφικούς δρόμους, κάποια σπίτια και ποιμνιοστάσια και αρκετές αγροτικές καλλιέργειες πλημμύρισαν λόγω της υπερχείλισης του χειμάρρου Καναρά στο Αργυροπούλι.

Ο Δήμος Τυρνάβου ανταποκρινόμενος άμεσα στις ανάγκες των πολιτών κινητοποίησε όλο το δυναμικό του μηχανισμού του, και χρησιμοποιώντας τρία μηχανήματα έργων καθάρισε και συντήρησε κυρίως δρόμους και αύλακες.

Ιδιαίτερα έντονο ωστόσο είναι το πρόβλημα με την υπερχείλιση του χειμάρρου Καναρά, όπου οι ποσότητες του νερού ήταν τεράστιες και πρωτοφανείς.

Ο Δήμος εκτιμώντας την κατάσταση διατύπωσε προς τη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας αίτημα με θέμα «Κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», με το οποίο ζητείται να κηρυχθούν οι εν λόγω περιοχές σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω έντονης βροχόπτωσης (πλημμύρα), διότι στις παραπάνω περιοχές καταστράφηκαν ολοσχερώς οδικά δίκτυα και γέφυρες και απαιτείται άμεση επέμβαση για την αποκατάσταση αυτών”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ