ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ Κ. ΚΕΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ

Σκληρή επίθεση στον βουλευτή Λάρισας της ΝΔ  Χρ. Κέλλα εξαπέλυσε το γραφείο Τύπου της οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις παρεμβάσεις που κάνει το τελευταίο διάστημα. Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται τα παρακάτω:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας αδυνατεί πλέον να παρακολουθήσει τον κύριο Κέλλα, στον κατήφορο της πολίτικης απαξίωσης στην οποία, μέρα με τη μέρα, κατρακυλά με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Η παρουσία του και η δραστηριότητα του, καταγράφονται καθημερινά στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο με συνεχείς ανακοινώσεις, που το μεγαλύτερο μέρος αυτών, αποτελείται από ασύστολα ψεύδη, ενώ το υπόλοιπο συμπληρώνεται από ανακρίβειες και κινδυνολογίες σχετικά με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Άλλοτε μιλάει για καρατομήσεις προϊσταμένων στα Νοσοκομεία (μάλιστα χρησιμοποιεί και τον βαρύγδουπο όρο «πογκρόμ»), άλλοτε για μετάθεση ημερομηνιών πληρωμών των επικουρικών συντάξεων χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τους συνταξιούχους, άλλοτε «κλαίει και οδύρεται» για τις αγροτικές αποζημιώσεις, άλλοτε περιγράφει τραγελαφικές καταστάσεις στον ΕΟΠΠΥ,  και άλλοτε-άκουσον, άκουσον!- για ελληνοποιήσεις αβγών.  Και έτσι η πολιτική του ξεφτίλα δεν έχει τελειωμό.

Οι αλλεπάλληλες, ανούσιες και ανυπόστατες ανακοινώσεις προσδίδουν στον κ. Κέλλα «λόγο ύπαρξης» και-κυρίως-αυτό το σκοπό εξυπηρετούν. Επιπλέον, μέσω αυτών των-μονότονα- καταγγελτικών και υποκριτικών κειμένων που διανέμει καθημερινά, προσπαθεί να κρύψει την ηθική, οικονομική και πολιτική φθορά που χαρακτηρίζει τη Νέα Δημοκρατία και τη σημερινή ηγεσία της. Δυστυχώς γι’ αυτόν, όμως, οι πολίτες δύσκολα μπορούν να ξεχάσουν τα έργα και τις ημέρες της Νέας Δημοκρατίας. Δύσκολα μπορούν να ξεχάσουν την διάλυση της δημόσιας υγείας, της δημόσιας εκπαίδευσης και την απαξίωση κάθε δημόσιου αγαθού που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Σαμαρά. Δύσκολα, οι πολίτες μπορούν να ξεχάσουν τη χρεοκοπημένη Νέα Δημοκρατία των σκανδάλων, της διαπλοκής, των θαλασσοδανείων και της διαφθοράς.

Είναι γεγονός ότι το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι δύσκολο. Όμως παρά την επώδυνη συμφωνία (που ψηφίστηκε και από τη ΝΔ και τον κ. Κέλλα, τον Αύγουστο του 2015) και τις τρικλοποδιές, τόσο από την Τρόικα εξωτερικού όσο και από την τρόικα εσωτερικού, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα κατάφερε να πάρει μέτρα όπως (τα θυμίζουμε στον κ. Κέλλα, ελπίζοντας να συμβάλλουμε ώστε να μπει φρένο στην πολιτική του ξεφτίλα):

Ανάσχεση των πλειστηριασμών, παράταση του Νόμου Κατσέλη και προστασία της πρώτης κατοικίας (θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά, υπέγραψε την απελευθέρωση των πλειστηριασμών)

Παράταση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

Ολοκληρώθηκε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση. Δόθηκε η κάρτα σίτισης, «άνοιξαν» τα νοσοκομεία για τους ανασφάλιστους και προχώρησε η επιδότηση ενοικίου. Επίσης, επανασυνδέθηκε το ρεύμα σε όσους χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και άνεργους είχε κοπεί. Εκ παραλλήλου, με εισοδηματικά κριτήρια, παρέχεται δωρεάν νερό και κιλοβατώρες από τη ΔΕΗ.

Αυξήθηκαν οι δόσεις στους διακανονισμούς με τη ΔΕΗ.

Οι 100 δόσεις για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες και μη οφειλές, καθώς και άλλες διευκολύνσεις.

Ψηφίστηκε το σύμφωνο συμβίωσης που λύνει νομικά θέματα σε ομόφυλα και ετερόφυλα ζευγάρια.

Επαναπροσλήφθηκαν οι απολυμένοι εκπαιδευτικοί και επανήρθαν στα ΕΠΑΛ οι κατηργημένες τεχνικές ειδικότητες, οι οποίες είχαν δοθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά, ως λάφυρο στους σχολάρχες.

Άνοιξε η ΕΡΤ.

Γίνονται προσλήψεις σε ευαίσθητους τομείς, όπως η υγεία και η εκπαίδευση, καθώς είναι κοινή διαπίστωση ότι υπάρχουν ελλείψεις.

Καταργήθηκε το 5ευρω στα νοσοκομεία.

Δίνεται προσωρινή σύνταξη και σε όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση.

Καταργήθηκε η πολιτική επιστράτευση.

Άρχισε η υλοποίηση προγράμματος για 210.000 ανέργους.

Κατάργηση αυτόφωρου για όσους έχουν φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές.

Αυξήθηκε στις 80.000 ευρώ το όριο της οφειλής σε ΔΟΥ και ασφαλιστικά Ταμεία που χαρακτηρίζεται κακούργημα.

Εξανθρωπισμός των φυλακών και αποσυμφόρηση.

Ελέγχονται για φοροδιαφυγή όσοι βρίσκονται στις περιβόητες λίστες (Λαγκάρντ, Μπόργιανς κ.α.). Για πρώτη φορά, οι ολιγάρχες στην Ελλάδα πληρώνουν.

Διενεργήθηκε διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, από τις οποίες το δημόσιο πρόκειται να εισπράξει 246 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την απορρόφηση των κονδυλίων και την προετοιμασία του επόμενου ΕΣΠΑ, η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ