ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΚΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Κυριολεκτικά το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, όπου και πραγματοποιήθηκε η διευρυμένη σύσκεψη με θέμα την οργάνωση της πάλης για την ανεργία και την προστασία του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Η ανεργία δεν είναι φυσικό φαινόμενο σαν τη βροχή που πέφτει έξω και φυσικά δεν συμβιβαζόμαστε ούτε μαζί της αλλά και ούτε με τη μερική απασχόληση, με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα και άγρια φοροληστεία που επιβάλλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ», τόνισε απευθυνόμενος στο πυκνό ακροατήριο ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τάσος Τσιαπλές.

Στηλιτεύοντας για πολλοστή φορά την «υπονομευτική στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ αλλά και πολλών Ομοσπονδιών», το Εργατικό Κέντρο Λάρισας κάλεσε για μια ακόμη φορά τους εργαζομένους σε αγωνιστική ετοιμότητα και συσπείρωση στα σωματεία, προαναγγέλλοντας σειρά δράσεων και ενημερώσεις στους χώρους δουλειάς αλλά και σταθερές παρεμβάσεις σε ΟΑΕΔ, ΔΕΗ, ΔΕΥΑ, Δήμους, Νοσοκομεία κλπ.

«Η ανεργία, με πρωταθλητή τον κλάδο των κατασκευών που φτάνει το 80%, πλήττει σχεδόν όλους τους κλάδους της περιοχής μας, την ώρα που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Δήμου Λαρισαίων 2.500 οικογένειες παίρνουν τρόφιμα από το ΤΕΒΑ, μόνο από το δήμο της Λάρισας», απαρίθμησε σε έναν εφιαλτικό κατάλογο ο κ. Τσιαπλές, που κάλεσε σε βροντερό παρών κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ, το ερχόμενο Σάββατο 10/9, με ώρα αναχώρησης στις 2.30μμ, έξω από το ΤΕΕ (λαϊκή αγορά της Τετάρτης).

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο των δράσεών του το ΕΚΛ προχωρά ήδη και στην προετοιμασία πανθεσσαλικού συλλαλητηρίου, που ορίστηκε για τις 2 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

 

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ