ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ

Την κατάσταση στα χέρια τους φαίνεται πως παίρνουν πλέον στη Λάρισα τα φιλοζωικά σωματεία που ενώνουν τις δυνάμεις τους καλώντας σε δυναμική εκδήλωση διαμαρτυρίας με αφορμή τις μαζικές δηλητηριάσεις αδέσποτων μα και δεσποζόμενων ζώων που καταγράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου από τις 16.00 το απόγευμα έως και αργά το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, με τις φιλοζωικές να προχωρούν ήδη σε σχετικές ενημερώσεις βρίσκοντας μεγάλη ανταπόκριση.

«Τα φιλοζωικά σωματεία της Λάρισας ενώνουν τις δυνάμεις τους και σας καλούν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για τις μαζικές δηλητηριάσεις ζώων που θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Λάρισας την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 16.00-22.00, με αφορμή τα κρούσματα φόλας που λαμβάνουν χώρα μαζικά στην πόλη και έχουν κορυφωθεί τον τελευταίο μήνα.

Κάποια από τα πιο αγαπητά αδέσποτα σκυλιά του κέντρου της Λάρισας, ο Μανώλης, ο Πλάτωνας και ο Τίγρης, καθώς και αρκετές γάτες, ήταν θύματα της αποτρόπαιας αυτής πράξης, στις 14 Αυγούστου. Αδεσποτάκια ιδιαίτερα αγαπητά σε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, τα οποία επί αρκετά χρόνια δεν επιβάρυναν κανέναν και αντίθετα οι φιλόζωοι και οι καταστηματάρχες της περιοχής τα τάιζαν και τα φρόντιζαν. Αθώες ψυχές οι οποίες το μόνο που γύρευαν ήταν αγάπη, άντε και καμιά μπουκιά από το πιάτο σου.

Από τότε τα περιστατικά δηλητηρίασης με φόλα των αδέσποτων της Λάρισας δεν έχουν σταματήσει. Κάθε εβδομάδα χάνουν άδικα την ζωή τους και άλλα ζώα, αδέσποτα και δεσποζόμενα. Οι εκκλήσεις προς τον κόσμο είναι συνεχείς. Όποιος είδε ή άκουσε κάτι ας μιλήσει.

Εθελοντές των φιλοζωικών σωματείων της περιοχής, ανεξάρτητοι φιλόζωοι και ευαισθητοποιημένοι πολίτες βγαίνουν καθημερινά στους δρόμους για να κολλήσουν αφίσες ενημέρωσης, επικηρύξεις των δολοφόνων καθώς και για να περισυλλέξουν τυχόν δηλητηριασμένα ζώα ώστε να τους προσφέρουν περίθαλψη ή απλά για να τα δουν να ξεψυχούν στα χέρια τους λίγα λεπτά αργότερα, πριν προλάβουν να φτάσουν στο κοντινότερο κτηνιατρείο, νικημένα από την κακία κάποιων ασυνείδητων τεράτων και την αδιαφορία πολλών άλλων. 


Ως πότε θα παραμένουμε απλοί παρατηρητές; Πότε θα μάθουμε να συμβιώνουμε με τα ζώα; Ποιοι είναι οι νόμοι που προστατεύουν τα αδέσποτα ζώα; Ποια είναι τα πρόστιμα που ορίζει ο νόμος για την κακοποίηση και την θανάτωση ζώων; Ποιος είναι υπεύθυνος για την ενημέρωση των πολιτών στα θέματα φιλοζωίας; Τι κάνει η πολιτεία γι’ αυτό; Ποιος είναι ο ρόλος της και ποιες οι υποχρεώσεις της;

Θες να βοηθήσεις; Αν ξέρεις, έχεις δει ή έχεις ακούσει κάτι που μπορεί να βοηθήσει κατήγγειλε το στην αστυνομία. Αν πάλι δεν ξέρεις κάτι που μπορεί να βοηθήσει έλα την Παρασκευή 16/09/16 να ενώσεις την φωνή σου μαζί με τις δικές μας σε μια προσπάθεια να σταματήσουμε αυτή τη φρίκη.

Ας δώσουμε όλοι το παρών και ας μην μείνουμε μόνο στα λόγια. Το χρωστάμε στα ζώα που χάθηκαν και σε όλα αυτά εκεί έξω που βιώνουν καθημερινά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τον απάνθρωπο “πολιτισμό” μας. Είναι καιρός ο καθένας από εμάς να αναλάβει τις ευθύνες του», τονίζεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών.

Ε.Π.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com