ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λάρισας

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας, με αφορμή τις  τελευταίες δύο αιφνιδιαστικές εγκυκλίους του υπουργείου, σχετικά με τα λειτουργικά κενά και τη διαδικασία των τοποθετήσεων και με σκοπό να προλάβει τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις και αδικίες σε βάρος των συναδέλφων,

πραγματοποίησε παράσταση στον Διευθυντή Δ/θμιας Εκπ/σης την Πέμπτη, 1-9-2016 και την Παρασκευή, 2-9-2016 με τα ακόλουθα θέματα:

Παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων για τοποθέτηση σε λειτουργικά κενά, άρση του περιορισμού των 20 προτιμήσεων, ομάδες σχολείων, δυνατότητα κατάθεσης δήλωσης τοποθέτησης ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών (και των ήδη τοποθετημένων σε λειτουργικά κενά), σε κενά που θα προκύψουν μέχρι τη σταθεροποίηση τμημάτων, λόγω μεταγραφών, μετεξεταστέων, κλπ.

Όσον αφορά στο πρώτο θέμα το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. επεσήμανε στον κ. Καψάλη τα στενά χρονικά περιθώρια που είχαν στη διάθεσή τους οι συνάδελφοι και ζήτησε παράταση της προθεσμίας μέχρι και τη Δευτέρα. Μετά και από μία δεύτερη παράσταση στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Λάρισας, την Παρασκευή, 2-9-2016, δόθηκε τελικά παράταση της προθεσμίας μέχρι το Σάββατο, 3-9-2016 στις 6:00 μ.μ.

Σχετικά με ζήτημα των προτιμήσεων, στο πρώτο έγγραφο που ήρθε στα σχολεία από τη Δ.Δ.Ε. για τις δηλώσεις τοποθέτησης, υπήρχε ο περιορισμός των 20 (προτιμήσεων). Η Ε.Λ.Μ.Ε. ζήτησε και κατάφερε να κερδίσει την άρση αυτού του περιορισμού, δίνοντας τη δυνατότητα στους συναδέλφους, να επιλέξουν όσα σχολεία επιθυμούν.

Για το θέμα των ομάδων σχολείων, ο κ. Καψάλης ανακοίνωσε στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ότι σκόπευε να προτείνει στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. την αλλαγή των ομάδων και την άμεση ισχύ των καινούριων. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. τόνισε στο Διευθυντή πως αυτό θα ήταν ένα επιπλέον πρόβλημα για τους συναδέλφους τη δεδομένη χρονική στιγμή και ζήτησε την αναβολή του. Η νέα ομαδοποίηση των σχολείων, αν και τελικά έγινε, δε θα εφαρμοστεί όμως, για τις συγκεκριμένες τοποθετήσεις, όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Καψάλης, αφού έλαβε υπ’ όψιν την  πρόταση της Ε.Λ.Μ.Ε.

Τέλος, όσον αφορά στη δυνατότητα να κάνουν δήλωση τοποθέτησης σε κενά που θα εμφανιστούν, έως την σταθεροποίηση των τμημάτων στις σχολικές μονάδες και οι συνάδελφοι που έχουν ήδη τοποθετηθεί σε λειτουργικά κενά , ο κ. Καψάλης δεσμεύτηκε ότι αν και το ζήτημα αυτό δημιουργεί πρόσθετο φόρτο εργασίας στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. και στη Διοίκηση, θα το υλοποιήσει για τα κενά που θα προκύψουν μέχρι την έναρξη  των σχολείων.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

η Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας με κύριο μέλημά της την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων,  αλλά και την προστασία των δικαιωμάτων των συναδέλφων σας καλεί στις επόμενες δράσεις της :

– αρχικά στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016, στις 18:00, στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα Βενιζέλου (λεωφορείο θα αναχωρήσει από τη Λάρισα, από το Δημοτικό Ωδείο, το Σάββατο 10-9-2016, στις 14:30)

– και την Τρίτη, 13-9-2016  σε παράσταση στη Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας (Μανδηλαρά 23) και ώρα 14:00.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ