ΣΥΝΕΛΕΥΣΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι των ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ (ΣΥΝΕΚ) την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο METROPOL να συζητήσουν και να αποφασίσουν με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Κατάρτιση ψηφοδελτίων των ΣΥΝΕΚ για τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ.

Διαμόρφωση της Διακήρυξης των ΣΥΝΕΚ.

Θέματα επικαιρότητας στην Παιδεία.

Με αφορμή τη συνέλευση σε ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής:

“Όσον αφορά τα ζητήματα που σχετίζονται με το ΠΥΣΔΕ και τα υπηρεσιακά συμβούλια οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς παίρνοντας αφορμή και από την πρόσφατη ανακοίνωση των στελεχών της παράταξης των Παρεμβάσεων – Συνεργαζόμενων και από άλλες αναρτήσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης π.χ. f/b της ΕΛΜΕ.

Είναι συνδικαλιστικά και πολιτικά απαράδεκτο και ανήθικο απέναντι στους 786 συναδέλφους που ψήφισαν το 2014 το Μέτωπο Ανατροπής που συγκροτήθηκε τότε από τις παρατάξεις ΣΥΝΕΚ – Παρεμβάσεις και Ανένταχτους εκπαιδευτικούς να εμφανίζεται ο αιρετός του ΠΥΣΔΕ Δ.Κοντελές ως αιρετός των Παρεμβάσεων. Αλήθεια πότε έγιναν εκλογές στο ΠΥΣΔΕ και οι Παρεμβάσεις εξέλεξαν αιρετό μόνες τους;

Αν κόπτονται γενικά για τη δικαιοσύνη και τη διαφάνεια επιτρέπεται να  ξεχνούν οι Παρεμβάσεις – Συνεργαζόμενοι τη δημόσια συμφωνία μεταξύ των παρατάξεων που όριζε συγκεκριμένο χρονικό όριο εκπροσώπησης 12 μηνών από εκπρόσωπο καθεμιάς; Συμπλήρωσε ο Δ. Κοντελές το 12 μηνο; Τι έχει να πει το πρώην μέλος των ΣΥΝΕΚ και παραιτηθείς από το ΠΥΣΔΕ πέρυσι και τώρα συνεργαζόμενος με τις Παρεμβάσεις Π. Ρεμπάπης που τους παρέδωσε άρον-άρον την θέση του τακτικού αιρετού;

Δυστυχώς δείχνουν καθημερινά πόσο αναξιόπιστοι είναι σε κάθε είδους συνεργασία. Αντιλαμβανόμαστε βέβαια τα παιχνίδια τακτικισμού των Παρεμβάσεων –Συνεργαζόμενων, τη βιασύνη τους να εμφανιστούν ως Αρχάγγελοι της διαφάνειας, μόνο που αυτό το κάνουν απροκάλυπτα, όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς από την τελευταία τους ανακοίνωση για δήθεν πιέσεις προς τη Διεύθυνση του ΠΥΣΔΕ παραποιώντας γεγονότα, παραβιάζοντας ανοιχτές θύρες και προβαίνοντας σε άσκοπες κινήσεις για τη δημιουργία εντυπώσεων. Φαίνεται το μόνο όμως που νοιάζει κάποια από τα στελέχη τους είναι η προσωπική συνδικαλιστική επιβίωση και προβολή μέσα από μια παράταξη ετερόκλητων απόψεων και αντιλήψεων.

Πρόκειται για τους ίδιους που καταφεύγουν σε αήθεις επιθέσεις και υβρεολόγια προκειμένου να επιβάλουν περιθωριακές κομματικές αντιλήψεις στα συνδικάτα, όσο δεν πείθεται ο λαός με τα ακραία τους επιχειρήματα. Όσοι θέλουν να επιβεβαιώσουν κομματικές γραμμές μέσα στο συνδικάτο, όσοι κινούνται με λογικές υπονόμευσης και απαξίωσης των συνδικαλιστικών οργάνων, και όσοι εκφράζονται με συκοφαντίες, ψέματα και προσωπικούς χαρακτηρισμούς αποπροσανατολίζουν το κίνημα, αντικειμενικά δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντα των εργαζόμενων και θέλουν τα συνδικάτα έξω από τα πραγματικά προβλήματα.

Στους σφετεριστές, τους λαθροχείρες και τους υβριστές εμείς ως ΣΥΝΕΚ θα απαντάμε με επιχειρήματα. Επειδή όμως η πολιτική ευγένεια ,η πολιτική αντιπαράθεση ,ο πολιτικός πολιτισμός από κάποιους πιθανόν θεωρείται αδυναμία, δηλώνουμε ότι θα προστατεύσουμε την αξιοπρέπεια των μελών και στελεχών μας με κάθε μέσο και θα απαντήσουμε σε κάθε «πρόκληση».

Ως ΣΥΝΕΚ δώσαμε όλα αυτά τα χρόνια δείγματα γραφής και αγώνες για τη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης και θα συνεχίσουμε το ίδιο. Για μάς η διαφάνεια, η δικαιοσύνη, οι κανόνες ισονομίας και ισοτιμίας μεταξύ των συναδέλφων ,η υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, η λειτουργία της ΕΛΜΕ και των Υ.Σ. δεν θεωρούμε ότι είναι υπόθεση κάποιων “επαναστατών” , κάποιας συντεχνίας, κόμματος ,παράταξης αλλά συλλογική υπόθεση όλων των εκπαιδευτικών”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ