ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ: ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΡΟΠΑΝΙΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ ΣΕ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΗ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Χτυπούν όλο το βράδυ οι καμπάνες σε χωριά

Σε συναγερμό βρίσκονται από τα ξημερώματα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που μεταφέρθηκαν από ολόκληρη τη χώρα στον Παραπόταμο Τρικάλων, όπου και πλημμύρισε γαλακτοβιομηχανία της περιοχής μετά από υπερχείλιση του Πηνειού, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος έκρηξης από δεξαμενή προπανίου που υπάρχει στις εγκαταστάσεις της!

trikala-2 triΣύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι οποίες μεταδίδονται με κάθε επιφύλαξη καθώς η περιοχή έχει αποκλεισθεί, στο σημείο βρίσκονται δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα, ενώ ειδικά εκπαιδευμένοι άντρες επιχειρούν να προσεγγίσουν με βάρκες.

Έγκυρες πηγές του paidis.com αναφέρουν πως η Πυροσβεστική προχώρησε ήδη στη δημιουργία ζώνης ασφαλείας με περίμετρο 800 μέτρων, ενώ στο σημείο επιχειρούν άνδρες από τη Λάρισα, το Μουζάκι, τον Παλαμά, τα Ιωάννινα και τη Β. Ελλάδα, με την επιχείρηση να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς εξετάζονται τρόποι αντιμετώπισης της διαρροής προπανίου, με τα νερά να μη δείχνουν να υποχωρούν τουλάχιστο προς το παρόν.

Νύχτα τρόμου εξάλλου έζησαν οι κάτοικοι πολλών χωριών του γειτονικού νομού, με τις καμπάνες των χωριών Βαλομάνδρι και Φωτάδα να χτυπούν συνεχώς, καθώς τα ορμητικά νερά του Πηνειού σπάζοντας φράγματα και περνώντας γέφυρες πλημμύρισαν την περιοχή, «εισβάλλοντας» κυριολεκτικά μέσα σε σπίτια και καταστρέφοντας τα πάντα στο διάβα τους.

Έντρομοι οι κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν ότι μπορούν, ενώ ενδεικτική της κατάστασης είναι η εικόνα από το Βαλομάνδρι, όπου πλημμύρισε μέχρι και το νεκροταφείο του χωριού.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: trikalavoice, trikalaola

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ