ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Οι ερευνητές ασχολήθηκαν με τα χρώματα των παιδικών δωματίων και κατέληξαν σε αυτό που βελτιώνει τις επιδόσεις των μαθητών.

Συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κέρτιν αποφάσισαν να μελετήσουν ποιο χρώμα δωματίου θα μπορούσε να ενισχύσει τις επιδόσεις των μαθητών και να φέρει υψηλότερα αποτελέσματα στις εξετάσεις τους.

Το πείραμα διεξήχθη σε έξι έντονα βαμμένες αίθουσες στους χρωματισμούς του μπλε, κίτρινου, κόκκινου και παστέλ. Προς έκπληξη όλων, η έρευνα έδειξε ότι το το κόκκινο, το κίτρινο, αλλά και το μπλε χρώμα στους τοίχους ενισχύουν τη συγκέντρωση κατά τη μελέτη, παρόλο που οι φοιτητές που έλαβαν μέρος στο πείραμα δήλωσαν αρχικά ότι προτιμούν να μελετούν σε δωμάτια βαμμένα σε παστέλ αποχρώσεις, καθώς νιώθουν πιο χαλαροί.

Τα αποτελέσματα της μελέτης όμως έδειξαν ότι τελικά μελετούν καλύτερα σε έντονα βαμμένους χώρους με κόκκινες και κίτρινες αποχρώσεις. «Όταν το μάθημα είναι δύσκολο και απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια από πλευράς του φοιτητή, τότε τα έντονα χρώματα φαίνεται να αυξάνουν την εγρήγορση στο ιδανικό επίπεδο» τονίζουν οι ερευνητές.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Curtin, όταν οι μαθητές περιστοιχίζονταν από ζωηρές αποχρώσεις των παραπάνω χρωμάτων, τα αποτελέσματα στα τεστ κατανόησης ήταν υψηλότερα σε σύγκριση με τα αποτελέσματά τους όταν βρίσκονταν σε δωμάτια, που ήταν βαμμένα σε παλ αποχρώσεις του μπλε, του κίτρινου και του κόκκινου ή σε έντονες αποχρώσεις του μπλε.

Επομένως, αν σκέφτεστε να βάψετε τα δωμάτια των παιδιών σας, να έχετε κατά νου ότι οι μαθητές συγκεντρώνονται καλύτερα στη μελέτη τους και επιτυγχάνουν υψηλότερες βαθμολογίες στις εξετάσεις με το κόκκινο και το κίτρινο!

mothersblog.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ