“ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ” ΣΤΟ ΣΙΝΕ ΜΥΛΟΣ

Την αντιπολεμική ταινία “Μανταρίνια”, προβάλλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, από τη Δευτέρα 12 μέχρι την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στις 21:30, στο θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος.

H ιστορία ενός Εσθονού καλλιεργητή μανταρινιών, ο οποίος μέσα στο πόλεμο της Αμπχαζίας του 1992, περιθάλπει με περίσσια ανθρωπιά δύο βαριά τραυματισμένους από αντίπαλα στρατόπεδα. Ο ένας μισθοφόρος Τσετσένος και ο άλλος Γεωργιανός.

Η συμβίωση κάτω από τη στέγη του γενναιόδωρου Εσθονού, θα τους κάνει να καταλάβουν ότι περισσότερα πράγματα τους ενώνουν, παρά τους χωρίζουν.

Το υποψήφιο για ξενόγλωσσο Όσκαρ φιλμ αφηγείται με απόλυτη κινηματογραφική οικονομία, μια ιστορία που σκιαγραφεί τον παραλογισμό του πολέμου.

Έχοντας συνθέσει αριστοτεχνικά το παζλ χαρακτήρων, ο Γεωργιανός Ζάζα Ουρουσάντζε θέτει, πέρα από τα προφανή ανθρωπιστικά και αντιπολεμικά, πιο βαθιά ερωτήματα σε σχέση με την έννοια της πατρίδας, του δικαίου, της πίστης και της απώλειας.

Αν οι πολεμικές ταινίες θέλουν μέγεθος και πεδία μάχης, στις αντιπολεμικές αρκεί ένα σπίτι, ένας δρόμος, ένα περιβόλι με μανταρίνια.

Αντιπολεμική 2013 | Έγχρωμη | Διάρκεια: 87′

σκηνοθεσία Ζάζα Ουρουσάντζε

με τους: Λέμπιτ Ούλφσακ, Έλμο Νουγκάνεν

Γενική είσοδος: 4 ευρώ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ