ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΒΛΕΦΑΡΟΣΠΑΣΜΟΥΣ;

Η αιτία για το ακούσιο ανοιγοκλείσιμο ή σπασμό των βλεφάρων (βλεφαροσπασμοί) είναι συνήθως το στρες. Άλλες πιθανές αιτίες μπορεί να είναι η έλλειψη ύπνου, η κούραση, η καφεΐνη και το αλκοόλ. Η ξηροφθαλμία επίσης μπορεί να συμβάλλει στην εμφάνιση βλεφαροσπασμού και ιδιαίτερα σε άτομα που στέκονται πολλές ώρες μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή 

Αφού επισκεφτείτε πρώτα έναν οφθαλμίατρο για να αποκλείσετε οποιοδήπτε πρόβλημα με τα μάτια σας, μπορείτε στη συνέχεια να δείτε έναν νευρολόγο. Θα ήταν ο πιο κατάλληλος ειδικός για να ελέγξει την παρουσία ή όχι κινητικών διαταραχών, όπως σπασμούς των βλεφάρων, προβλήματα με την κίνηση των ματιών τα οποία θα μπορούσαν να σχετίζονται με καποιο νεύρο ή με κάποιον μυ.

Αν το μόνο που έχετε είναι η σύσπαση, μάλλον τίποτα καινούργιο δεν θα ανακαλύψει ο νευρολόγος, αλλά για να είστε σίγουροι συμβουλευτείτε τον.

Όσο για τη θεραπεία, οι ασκήσεις χαλάρωσης και αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι αυτά που συνιστώνται όταν η αιτία είναι το στρες.

Σπάνια, όταν ο βλεφαροσπασμός γίνεται εξαιρετικά ενοχλητικός, οι ενέσεις Botox μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της κατάστασης.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ