ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΜΟΥΣΙΟΥ

Στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας δωρήθηκε το αρχείο του Γεράσιμου Μούσιου, δικηγόρου, από τους κληρονόμους του. Το αρχείο περιλαμβάνει φωτογραφίες και αρνητικά του Νικολάου Μούσιου παλαιού φωτογράφου, πατέρα του θανόντος. Επιπλέον, τρία πορτρέτα σε κορνίζα που εικονίζουν τους Γεράσιμο Δαφνόπουλο, Δημήτρη Αρετόπουλο και Νικόλαο Μούσιο.

Για τη μεταφορά των αντικειμένων στο Μουσείο φρόντισαν οι κληρονόμοι του Γεράσιμου Μούσιου Χάιδω Βαλσάμη – Πανέλα και Στέφανος Ιντεποζατζόγλου, εκπληρώνοντας την επιθυμία του.

Παράλληλα, έγινε δωρεά ενός τελευταίου μικρού μέρους από το αρχείο του παλαιού φωτογράφου Γεωργίου Βαλσάμη, καθώς το αρχείο στο σύνολό του  είχε δωρηθεί στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο προ ετών από την κόρη του.

Τη δωρεά, που εμπλουτίζει το φωτογραφικό αρχείο  και την εικονοθήκη του Μουσείου, παρέλαβε η υπεύθυνη του Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού παρουσία του μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Νικου Παπαθεοδώρου και του κ. Βαγγέλη Ρηγόπουλου, επίσης μέλους του Συλλόγου του Μουσείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ