Η ΝΟΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου, εύχεται σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς,

Καλή Σχολική Χρονιά, με υγεία και δύναμη.

Στις μέρες μας, το σχολείο οφείλει όχι μόνο να μεταδίδει γνώση, αλλά κυρίως να καλλιεργεί το πνεύμα, το ήθος και τις αξίες της ελληνικής οικογένειας.

Παρόλα αυτά, με λύπη μας διαπιστώνουμε πως η φετινή σχολική χρονιά, ξεκινά με σοβαρά προβλήματα. Πλημμελείς έως και ακατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις, αποκλεισμός μαθητών από ολοήμερα σχολεία με μειωμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, πρόχειρες αλλαγές της τελευταίας στιγμής στα Γυμνάσια και κυρίως παιδιά και οικογένειες στο περιθώριο του εκπαιδευτικού συστήματος. Η κατάργηση της βάσης του 10, η προωθούμενη  κατάργηση της πρωινής προσευχής, η υποβάθμιση του μαθήματος των αρχαίων ελληνικών και των θρησκευτικών, η κατάργηση της ρύθμισης των αιώνιων φοιτητών, η υποβάθμιση των ΙΕΚ και της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, είναι μερικές μόνο από τις  δήθεν ‘’μεταρρυθμίσεις’’ της σημερινής ιδεοληπτικής κυβέρνησης, της ψευδοαριστεράς.

Αποκλειστικοί υπεύθυνοι της σημερινής κατάστασης στην παιδεία, είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο κατ΄ ευφημισμόν Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο χειρότερος Υπουργός Παιδείας της Μεταπολίτευσης.

Η Νέα Δημοκρατία, έχει απόλυτη εμπιστοσύνη, τόσο στη νέα γενιά, όσο και στους καταρτισμένους εκπαιδευτικούς μας. Στόχος μας είναι, ένα σχολείο που θα λειτουργεί ως κοινότητα μάθησης σε συνεργασία με όλο το συγκείμενο της εκπαίδευσης, την παραγωγή υπεραξίας με την έρευνα , την καινοτομία, την εξωστρέφεια, και την αριστεία . Η Νέα Δημοκρατία, δεσμεύεται,  για την προάσπιση της παιδείας, ώστε να γίνουν οι μαθητές ενεργοί αυριανοί πολίτες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ