ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΜΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ 2-2 ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ Η ΑΕΛ

Την επιστροφή της στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου σφράγισε σήμερα με ισοπαλία κόντρα στον Ηρακλή η ΑΕΛ, που στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος (αν και ξεκινάμε από την 3η αγωνιστική) υποχρεώθηκε και στην πρώτη απώλεια βαθμών στην έδρα της, καθώς το σφύριγμα της λήξης βρήκε το σκορ στο 2-2.

Με τις γνωστές απουσίες των Βαρέλα, Κουτσιανικούλη, Σουλιώτη και Ποτουρίδη παρατάχθηκε η ΑΕΛ στον αγωνιστικό χώρο και αν και εμφανίστηκε ορεξάτη βρέθηκε πίσω στο σκορ, αφού μόλις στο 11’ και κόντρα στη ροή του αγώνα ο Λεοζίνιο βρήκε με διαγώνια πάσα τον Λάμπρου και αυτός με θαυμάσια «λόμπα» νίκησε τον Ντεγκρά γράφοντας το ΑΕΛ-Ηρακλής 0-1!

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ËÁÑÉÓÁ - ÇÑÁÊËÇÓΕλάχιστα λεπτά διήρκεσε η… ψυχρολουσία για τους «βυσσινί» καθώς στο 15’ ο Ανδρέας Αβραάμ εκμεταλλευόμενος λάθος της αμυντικής λειτουργίας του Ηρακλή έφερε το ματς στα ίσα, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1-1 με ψύχραιμο πλασέ από κοντά, ανοίγοντας έτσι… λογαριασμό στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΛ, για να ακολουθήσουν δύο άστοχα σουτ του Ντέλετιτς που πέρασαν άουτ.

Με την ΑΕΛ να πιέζει και τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν το γκολ στις αντεπιθέσεις κύλησε το πρώτο μέρος, που σημαδεύτηκε από την αναγκαστική αλλαγή του Ναβάρο στο 39’, με τη θέση του να παίρνει ο Ρέντζας, ενώ λίγο πριν το χορτάρι του Arena πάτησε και ο Κοντόρ που στο 30’ αντικατέστησε το Μονιάκη, ο οποίος βρέθηκε σε άσχημη αγωνιστική μέρα.

Με ένα αρκετά φιλόδοξο σουτ του Φατιόν που πέρασε άουτ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, ενώ στο 48’ προσπάθεια του Λαμπρόπουλου μετά από σέντρα του Ντέλετιτς κόντραρε για να μπλοκάρει στη συνέχεια ο Χουάντερσον.

Η ολική ανατροπή για τους «βυσσινί» ήρθε στο 55’ και πάλι με τον Κύπριο επιθετικό της, ο οποίος κερδίζοντας το ριμπάουντ μετά από φάση διαρκείας πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, δίνοντας προβάδισμα στην ΑΕΛ!

Η φάση ξεκίνησε όταν ο Ναζλίδης σέντραρε εξαιρετικά στον Ντέλετιτς, ο οποίος έκανε την κεφαλιά-ψαράκι, αλλά ο Χουάντερσον με τρομερή επέμβαση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, με τον Αβραάμ που καιροφυλαχτούσε να διαμορφώνει το 2-1 με κοντινό πλασέ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Η… προειδοποιητική βολή του Ηρακλή ήρθε στο 62’ όταν ο Πασάς έβγαλε τρομερή κάθετη στον Λεοζίνιο, αλλά ο Βραζιλιάνος ολιγώρησε και δεν πλάσαρε τον Ντεγκρά, ωστόσο ότι δεν κατάφερε στο 62’ ο Λεοζίνιο το πέτυχε στο 65’, όταν εκμεταλλευόμενος τραγικό λάθος του Ντεγκρά, ο οποίος θέλησε να ντριμπλάρει δύο(!) φορές τον Περόνε, έγινε κάτοχος της μπάλας στέλνοντάς την στα ανυπεράσπιστα δίχτυα και γράφοντας το 2-2!

Στο τελευταίο 20λεπτο και παίζοντας τα ρέστα του ο Άγγελος Αναστασιάδης πέρασε το Μαρουκάκη στη θέση του Λαμπρόπουλου, ενώ στο 75’ αρχικά ο Ναζλίδης  και στη συνέχεια ο Ντέλετιτς  δεν μπόρεσαν από κοντά να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Ηρακλή.

Με την ΑΕΛ πλέον να πιέζει ασφυκτικά τον αντίπαλό της νέα φάση σημειώθηκε στο 81’, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Αβραάμ ο Μαρουκάκης έπιασε την κεφαλιά για να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Γηραιού, ενώ στο 88’ οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να «κλέψουν» το ματς όταν ο Κούρος θέλησε να αιφνιδιάσει τον Ντεγκρά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω απ’ την εστία του Αργεντινού γκολκίπερ.

Στα 6 λεπτά των καθυστερήσεων η ΑΕΛ πίεσε χωρίς αποτέλεσμα, με τον καλά διαβασμένο και «οχυρωμένο» στην άμυνά του Ηρακλή να αποχωρεί τελικά με το βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στη ροή του αγώνα και την ΑΕΛ να πληρώνει τα λάθη της εντός αγωνιστικού χώρου!

ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ντεγκρά, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Μονιάκης (30’ Κοντόρ), Ναβάρο (39’ λ.τ. Ρέντζας), Λαμπρόπουλος (71’ Μαρουκάκης), Αναστασόπουλος, Φατιόν, Αβραάμ, Ντέλετιτς, Ναζλίδης

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: SPORT 24

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ